• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Световното в Русия днес започва битката за Пиренейския полуостров

Световното в Русия днес започва битката за Пиренейския полуостров

/КРОСС/Всичко е ясно! Световното първенство по футбол в Русия започна с пищна церемония, неприличен жест от Роби Уилямс и разгромна победа на Русия над Саудитска Арабия. И след като първата крачка беше направена, време е за днешната доза мачове. 

Истинска битка се очертава на терена на стадион "Фищ" в Сочи, в Египет тръпнат в очакване да видят своя футболен Месия - Мохамед Салах, а два от аутсайдерите на първенството искат да заявят, че не са за подценяване

Битката за Пиренейския полуостров

Португалия  ФИЩ, Сочи 21:00 часа

Настоящият европейски шампион Португалия излиза на терена срещу бившия световен шампион Испания. И това ако не е зрелище! Двата тима ще се борят да определят кой играе по-ефективен футбол на изключително горещия през летния сезон Пиренейски полуостров. 

Статистиката е в полза на "Ла Роха" (3 победи, 2 загуби, 1 равенство). Моментната ситуация обаче отнема от предимството на испанците. Те ще излят на терена в Сочи с треньор, провел с тях само 2 занимания. Причината е изненадващото и скоростно уволнение на Хулиен Лопетеги, който под носа на федерацията подписа договор с "Реал" Мадрид. На негово място застава Фернандо Йеро, въпреки че играчите бяха против. 

В португалския щаб ще се опитат да се възползват от това моментно положение, а острието в атаката е ясно - Кристиано Роналдо. Той ще опита да поведе съотборниците си към нов триумф, след историческия успех на европейското, и най-накрая да... вкара на Испания.

Със Салах? Без Салах?

Египет - Уругвай  Екатеринбург Арена, Екатеринбург 15:00 часа

Египет и Уругвай ще излязат на терена, за да разрешат въпроса с временното класиране в първа група, в която Русия нощува като едноличен лидер. Тук въпросът е един: Възстановен ли е Мохамед Салах за мача?

Звездата на "Ливърпул" получи контузия в рамото по време на финала на Шампионската лига срещу "Реал" Мадрид. Тя не му позволи да участва пълноценно в подготовката на отбора, за ужас на многомилионните му фенове в родината. Египетската звезда със статут на фараон даде поводи за оптимизъм, след като заяви, че има вероятност да се появи на терена в Екатеринбург.

Уругвай пък предлага звездна селекция, в която са включени кръвожадния Луис Суарес и шампионът на Франция Едисон Кавани. В последните си 5 мача пък южноафриканците не са допускали гол.

Двубоят на аутсайдерите

Мароко - ИРАН

Стадион Санкт Петербург, Санкт Петербург

18:00 часа

Мароко и Иран са от отборите, които никога до сега не са попадали в групата на изявените фаворити. Те обаче няма да имат нищо против да объркат сметките на "Големите". За целта трябва да натрупат първи точки в групата, а след това да мислят за евентуални изненади.

Мароканците са с малко по-голямо предимство, тъй като част от играчите им имат опит по европейските терени. Иранците пък ще контрират с изненада.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.