• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Започна идентифицирането на 39-те жертви в камиона с българска регистрация

 Започна идентифицирането на 39-те жертви в камиона с българска регистрация

/КРОСС/ Британската полиция започна работа по идентифицирането на 39-те жертви, намерени в хладилната част на камион с българска регистрация в Есекс.

Продължава разследването на тежкия инцидент. До момента е известно, че камионът е с българска регистрация, но след напускането на страната ни през 2017 година, никога не се е връщал на наша територия. Регистриран е на името на ирландска гражданка.

Камионът е влязъл на британска територия от Белгия, потвърди полицията. Арестуван е шофьорът на камиона - 25-годишният Мо Робинсън. Той е разпитван цяла нощ, а северноирландски полицаи са претърсили две къщи, свързани с него - едната в Маркетхил, а другата в Лорълвейл, предаде Би Би Си.

Британските криминалисти подозират, че водачът на камиона е част от организирана престъпна група, която се е занимавала с трафик на мигранти.

Междувременно от белгийската прокуратура коментираха, че към момента не могат да кажат колко време камионът е бил на тяхна територия. Възможно е да са часове, а може и да са дни, заяви говорител на белгиското обвинение.

От Българския превозвачески международен бранш пък посочиха, че по никакъв начин подобни трагични инциденти не трябва да се обвързват с доброто име на международните ни шофьори.

Честа практика било западни фирми да регистрират своите камиони на българска територия заради по-лесния лицензионен режим и по-ниските застраховки, които се плащат у нас, но те на практика не извършвали своята дейност на наша територия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.