• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Мрачна прогноза: Терористите подготвят следващо оръжие - влакови катастрофи

Мрачна прогноза: Терористите подготвят следващо оръжие - влакови катастрофи

/КРОСС/ В момента терористите се подготвят за следващото си оръжие - влаковите катастрофи. Подготвят се джихадисти, които да предизвикват масово дерайлиране на влакове, предупреди в студиото на Bulgaria ON AIR бившият шеф на КАТ-София Богдан Милчев.

"Оказва се, че автомобилът е най-достъпното оръжие за масово унищожаване", продължи той и отбеляза, че терористите все по-рядко използват бомби, тъй като службите за сигурност са се адаптирали към този метод и постоянно парират такива атентати.

"Службите съвсем скоро ще успеят да се противопоставят върху това оръжие (нападенията с автомобили), но терористите не спят. Усещането е, че службите за сигурност не се справят, защото терористите действат изключително професионално", каза още гостът в предаването "Денят ON AIR".

Невен Славчев от "Мрежа за инициативи и решения" коментира, че терористите прибягват до методи, които са често срещани в ежедневието и това няма как да бъде спряно.

"Ето колко е лесно с чужди документи да наемеш превозно средство", даде пример с атаката в Барселона той, при която нападателят използва документите на своя брат, за да наеме бус.

"Човешкият фактор няма как да не окаже влияние върху такъв тип събития. Тъжно е, че силите в цяла Европа са намалени за сметка на хората", констатира гостът в предаването "Денят ON AIR".

Богдан Милчев добави, че има два начина за спиране на терористите - с физическо присъствие на органите на реда и с много силно развита агентура (разузнаване).

"Трябва повече техника и полиция, трябва обучение не само на специалните служби, но и на гражданите", настоя той.

Запитан дали Спешната помощ у нас разполага със стратегия и достатъчно линейки за адекватна реакция в такива ситуации, бившият шеф на "Пирогов" д-р Спас Спасков отговори:

Разполагаме с тези възможности и сме го доказали във времето. Нашата Спешна помощ ежедневно работи в такива условия. Пряко доказателство бе реакцията на медицинските служби при инцидента в Бургас.

Той уточни, че координацията се осъществява от Центъра за спешна медицинска помощ. Д-р Спасков обясни, че задачата им да се направи такова разпределение на пострадалите, че да не бъде затруднявана само една от големите болници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.