• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Протест на енергетици блокира варненската Областна администрация

Протест на енергетици блокира варненската Областна администрация

Варна /КРОСС/ Протест на енергетици, синдикалисти и граждани блокира входа на варненската Областна администрация тази вечер. Протестиращите се събраха за проеден опит да спрат закриването на ТЕЦ-Варна, което ще остави над 350 работници на улицата. Електроцентралата, която е собственост на компанията ЧЕЗ, трябва да спре работа от 1 януари. Според специалисти това представлява риск за енергийната стабилност на цяла Североизточна България и има опасност през тази зима целият регион да остане без електричество или със сериозни смущения в подаването му.
Силна подкрепа на недоволството на енергетиците дадоха и представители на варненските социалисти. Техният лидер Борислав Гуцанов коментира, че спирането на ТЕЦ-Варна е поредният удар върху икономиката на града и региона, в който вече е съсипана промишлеността, като това се случва периодично в последните 25 години. От стълбището на Областната администрация Гуцанов обяви, че започва подписка, в която всеки гражданин, загрижен за бъдещето на града си, може да даде подкрепа за запазването на електроцентралата. Той и представители на синдикатите връчиха протестна декларация на областния управител на Варна Стоян Пасев. В нея се казва, че затварянето на ТЕЦ-Варна е непоправимо действие, което създава реална опасност в цяла Североизточна България да няма ток или да бъде въведен режим. Тя е адресирана до Народното събрание, до премиера Бойко Борисов и до министрите, свързани с икономиката, енергетиката и до министъра на външните работи.
От своя страна областният управител Стоян Пасев заяви, че е добре запознат с проблема и също смята, че ТЕЦ-Варна не трябва да се затваря, като е предал това свое становище на правителството. Още утре с негово съдействие ще бъде свикано заседание на регионална работна група от експерти, които ще търсят варианти за запазването на централата, съобащва petel.bg.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.