• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Двойно убийство в София

Двойно убийство в София

/КРОСС/ Столични криминалисти задържаха 57-годишен мъж за извършено от него тежко криминално престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Неуредени финансови отношение е основната версия за двойното убийство в офис в столичния квартал "Витоша". Това стана ясно от брифинга на прокуратурата и главния секретар на МВР главен комисар Младен МариновУбитите са мъж и жена - представители на фирма-инвеститор. Според първоначалните данни тя е дължала пари на фирма-изпълнител, чийто собственик е задържаният Драгомир Драгомиров, съобщава БНТ.

За сега няма данни престъплението да е предварително подготвено. Причината най-вероятно е дълг за над 100 000 лева. Заподозреният Драгомир Драгомиров е задържан в кола наблизо. У него е намерен законно притежаван пистолет.

Подобна версия лансира и прокурор Емилия Русинова.

„Макар и за кратък срок, благодарение на усилията на МВР и СДРВ, това убийство е разкрито. В непосредствена близост до местопрестъплението е бил задържан Драгомир Драганов, за който можем да направим предположение, че е извършител на престъплението. Лицето е привлечено като обвиняем, в следващите дни предстои да бъде изправено пред съда.

Не става въпрос за криминален или битов инцидент, става въпрос за финансови отношения. От събраните доказателства можем да кажем, че между лицето и убитите има граждански отношения. Мъжът и жената, които са били убити, са служители на фирма, чиито подизпълнител е задържаното лице", поясни Емилия Русинова, цитирана от "Фокус" и допълни, че починалата жена е майка на 35-годишния мъж, който също е с опасност за живота.

Припомняме, че днес, към 10.25 часа, беше подаден сигнал за стрелба в района на кв. „Витоша" в София. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи са установили смъртта на двама мъже, трети бил ранен тежко и откаран в болница. Веднага стартирали огледите в района, както и заградителните действия. Минути по-късно е задържан 57-годишният Драгомир Драгомиров.

По случая е образувано досъдебно производство, а действията по него продължават под контрола на прокуратурата. Има и преки свидетели на убийството, които вече се разпитват.

Убитите са жена на 63 г. и мъж на 38 г., раненият в главата е на 35 г..

Раненията е опериран успешно в болница  УМБАЛ "Св. Анна", но остава с опасност за живота. 

Снимка: в. "Труд"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тиквата се върна във властта и започнаха убийствата.

18.05.2017 12:42:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.