• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Кметове искат да могат да глобяват нарушителите на пътя

Кметове искат да могат да глобяват нарушителите на пътя

/КРОСС/ Кметовете да събират част от глобите на шофьорите нарушители - това предлага градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров, подкрепен от колегата си от Благоевград Атанас Камбитов.

Идеята е кметовете да могат да глобяват по закона за движение по пътищата за превишена скорост и преминаване на червен светофар.

„В момента в повечето градове няма контрол, защото няма достатъчно полицаи, които да патрулират, камерите също не са достатъчно, посочиха те. Местните власти обаче могат да разположат камери на цели участъци, да глобяват и така, с времето, шофьорите ще се дисциплинират. Проблемът със събираемостта може да бъде решен именно с помощта на общините", обяви Тодоров пред БТВ.

Той даде пример с издаването на документ за платен данък, необходим за преминаването на технически преглед на автомобила - при издаването му ще излизат всички неплатени глоби и водачът ще е принуден да ги заплати.

„Санкциите трябва да са категорични, а не както сега - отнетите за нарушения точки се възстановяват с курс и плащане на някакви пари", коментира Камбитов.

„Предложението всъщност е направено още преди две години, ще го подновим към настоящия парламент", добави Тодоров.

„Хората сами търсят отговорност. След като ни се вменява отговорност, трябва да ни се дадат и права", посочи и Камбитов.

„Необходими са промени и при общинската полиция", каза още Тодоров и посочи, че в момента тя не е такава, каквато трябва да бъде - служителите ѝ не могат дори да искат личната карта на нарушителите, например.
Камбитов коментира и случая, при който студентка беше блъсната на пешеходна пътека в града. Това е „нелеп инцидент с фатален край", каза той, но посочи, че той няма отношение към обезопасяването на кръстовището, но показва други проблеми.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.