• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Задкулисието няма да бъде разкрито изцяло. Въпросът е да започне да се стеснява

Задкулисието няма да бъде разкрито изцяло. Въпросът е да започне да се стеснява

/КРОСС/„Все повече задкулисието излиза на сцената", заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Цветозар Томов.

„Не знам дали ще се разберем кои са се облагодетелствали от парите на КТБ, но тенденцията е в тази посока и трябва да се борим тази тенденция да продължи. Няма да бъде разкрито цялото задкулисие, но въпросът е да тръгнем към това задкулисието да бъде все повече стеснявано и политика да се прави от частта на айсберга над водата и мисля, че тенденцията е такава. Тестът е решението относно КТБ", каза още той. „Ако България започне да разрива Авгиевите обори, ще паднат доста имунитети в парламента", смята Томов.

„Като гражданин съм твърдо против КТБ да бъде оздравявана с публични средства", заяви той и добави: „Безспорно е, че има много хора, които са крайно незаинтересовани да се разбере какво се случва с КТБ и те ще използват всички средства".

Томов коментира, че стабилността на правителството ще зависи дали то ще посмее да тръгне към радикални реформи в България. „Главният проблем е, че много пазари не функционират без държавата, а съществува пазар за власт, който никой не контролира. Докато това е така според мен страната ще има проблеми и ще върви надолу. Тези, които се готвят да направят правителство, подават заявката, че ще тръгнат към радикални реформи на ключово важни системи в страната", каза още Томов. „Нови избори сега и веднага няма да дадат различна картина", смята той.

„Трябва да се разкъса връзката между пари и власт, за да не става така, че избори да се печелят с пари. Това изисква да се справим с феномена „купуване на гласове" и да мислим на равнопоставеност на всички партийни субекти в медиите и да създадем равни възможности на всички българи да участват в избори, а в момента те не са равни", каза още Томов.

„Този избирателен модел за мен загуби обществена легитимност и ако не го променим, негативните ефекти от него само ще се увеличават. Трябва да се вземат мерки, за да е по-пряка връзката между избирателя и избираните от него хора. За момента тя е много посредствена и гражданите нямаме гаранции да се чувстваме представени в този парламент", каза от своя страна социологът Мира Радева.

„Аз смятам, че това правителство и този парламент минават по много тънък лед и нямаме гаранции, че във всеки един момент този лед няма да се продъни. Ситуацията е изключително нестабилна", добави тя.

„Проблемът на българския елит е, че всички са толкова свързани, че не могат да се отвържат", коментира тя.

„Ситуацията изисква огромна смелост и истинско лидерско мислене, това е и огромен шанс. Точно тази кризисна ситуация ще изведе напред новите герои и новите идеи. Ако някой реши този сложен казус „КТБ", той ще бъде следващият герой. Много е възможно новите лидери да излязат от други места, а не от парламента", смята тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.