• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

"Тойота" изкара камион, задвижван с водород

"Тойота" изкара камион, задвижван с водород

/КРОСС/ Стремежът към намаляване на отделяните вредни емисии от автомобилите върви не само в посока на така популярните в последно време електромобили. А и към автомобили, задвижвани с водород. В тази връзка Toyota разкри напълно готов влекач, който се задвижва от водородни клетки, съобщава Automedia.

Камионът е преминал близо 6450 км по време на тестове, като ще обслужва пристанищата Лос Анджелис и Лонг Бийч, обявиха от американското представителство на японския производител.

Името на влекача е Project Portal, както задвижващият му агрегат генерира 670 к.с. и 1796 Нм въртящ момент. Тази мощност се постига с помощта на две водородни горивни клетки от автомобила Toyota Mirai, както и с батерия с капацитет 12 кВт/ч. Двата източника на енергия заедно осигуряват безпроблемно теглене на ремарке до 36,2 тона. Максималният пробег с едно зареждане достига 322 км.

Изпълнителният вицепрезидент на Toyota Motor North America - Боб Картър, заяви, че компанията е водеща в популяризирането на технологии за горивни клетки.

„От представянето на Mirai до създаването на тази задвижваща система за тежки машини, Toyota продължава да демонстрира гъвкавост и разрастване на системите с нулеви емисии", категоричен бе Картър.

Проблемът в случая е, че на този етап липсва масово изградена инфраструктура за зареждане на горивни клетки. Компанията Toyota заедно с други автомобилни производители работят съвместно, с цел създаване на повече станции за зареждане.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.