• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Още новости в "Лада", получава японски двигатели и скоростни кутии

Още новости в "Лада", получава японски двигатели и скоростни кутии

/КРОСС/ Собствениците на от „Рено" продължават с иновациите в моделите на АвтоВаз. Два от моделите на „Лада" - Vesta и Xray, много скоро ще получат нови компоненти, идващи директно от Япония.

Въпросните модели, вместо класическа автоматична скоростна кутия, ще получат вариаторна трансмисия на японската компания Jatco, която се вгражда в модели на „Рено", „Ситроен", „Нисан" и „Мицубиши".

Освен това при Vesta скоростна кутия ще се предлага с нов 1,6-литров двигател Nissan H4 (HR16DE), който ще се сглобява в завода на АвтоВАЗ. Той ще замени 1,8-литровия руски двигател, достъпен досега за седана. Същият мотор ще се поставя и на Xray, като двата модела ще излязат на пазара до края на годината.

В АвтоВАЗ омбисляха да поставят на двата модела автоматична трансмисия собствена разработка, но в крайна сметка се отказаха, тъй като разходите за това са доста големи. Предимството на вариатора на Jatco е, че той ще може да се сглобява в Русия и съответно ще струва по-малко.

Наскоро стана ясно, че култовият модел на „Лада" - „Нива", отива в историята и в бъдеще под името 4х4 ще се предлага модел, който е на базата на „Дачия Дъстър".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не става , Рашките така и не се научиха да произвеждат каквото и да било , май само самовари ...

07.02.2018 06:43:17

Адам Козлевич

Ха-ха-ха! Руска кола, с френски собственици, с японски двигатели... Сега на мястото на Нива щели да сглобяват Дачия... Изобщо големите фирми си пробутват старите боклуци на Лада... Кое им е руското на тези коли? Калниците поне руски ли ще са?

06.02.2018 18:09:17

Sin

Френски шефове, японски двигатели, румънска база. Защо се казва Лада ?

06.02.2018 14:53:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.