• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Португалски инвеститори проявяват интерес към транспортни инфраструктурни проекти

Португалски инвеститори проявяват интерес към транспортни инфраструктурни проекти

/КРОСС/ Възможностите за инвестиции в транспортни инфраструктурни проекти в България обсъди зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев с португалски финансови инвеститори.
На срещата, която се проведе в сградата на МРРБ днес, присъстваха и инж. Николай Станков, съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството и представители на Агенция „Пътна инфраструктура".
Представени бяха пътни инфраструктурни обекти, които биха могли да бъдат реализирани под формата на публично - частно партньорство: доизграждането на автомагистрала „Хемус"; аутобанът Русе - Велико Търново; тунелът под връх Шипка; скоростният път Видин - Ботевград; магистрала Черно море; тунелът под Петрохан.
„Тези участъци от републиканската пътна мрежа са част от няколко международни транспортни коридора, които са със стратегическа важност за страната и са с интензивен трафик, което гарантира добра възвращаемост на инвестициите", подчерта по време на срещата заместник - министър Йовев. По думите му стратегическото местоположение на България - в центъра на Югоизточна Европа и на кръстопът между Европа, Близкия Изток и Азия, е още едно предимство на страната ни за привличане на чуждестранни инвеститори. 5 от общо 10 пан-европейски транспортни коридора преминават именно през България, стана ясно още по време на разговора.
Пред португалските гости бяха очертани и някои икономически фактори, влияещи положително върху инвестиционния интерес към страната ни, а именно ниската ставка на корпоративния данък и данъкът върху доходите, които са по 10% всеки, бързо нарастващият брутен вътрешен продукт през последната година, политическата стабилност.
Политиката на правителството, в това число на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в сферата на пътната инфраструктура е устойчива и ще продължи да се развива така и в бъдеще, каза в заключение заместник - министър Йовев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.