• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Положен е куполът на храма „Св. Георги” в с. Триводици

Положен е куполът на храма „Св. Георги” в с. Триводици

/КРОСС/ След дълги години на строеж, делото, обединило жителите на с. Триводици, общ. Стамболийски, е към своя завършек. Обединени в една цел, вече седем години с дарения в селото се гради православен храм, който носи името на „Св. Георги". Днес, сякаш за да позволи на строителите да положат купола на храма, спря и дъждът, коментираха събралите около него жители. За да помогне, на покрива бе и кметът на с. Триводици Симеон Димитров, който в началото на първия си мандат като кмет през 2008 г. направи и първа копка, а на церемонията водосвет отслужи Пловдивският митрополит Николай. При полагането на купола, да се срещне с хората и чуе какво още трябва да се направи, бе и кандидатът за кмет на община Стамболийски от БСП д-р Венера Башова.

В началото средствата за направата на храма са отпуснати от Дирекция по вероизповеданията към Министерски съвет и със съдействието на тогавашния народния представител Пламен Славов, припомня Симеон Димитров, който и сега е в надпреварата за кмет, за трети мандат на с. Триводици. Първоначално отпуснаха 2 хил. лв., а на по-късен етап - още 50 хил. лева. Проектът на църквата бе направен безвъзмездно. Днес, години по-късно, строежът на храма продължава с дарения на местни жители и представители на бизнеса. За да завършим храма, са необходими още около 20 хил. лв., коментира Симеон Димитров.

Църквата се намира в парк, за чието благоустрояване ще търсим средства, включително и по програми на европейския съюз, допълни Венера Башова. Тук, в с. Триводици, проблемите не са никак малко, като се започне с уличната мрежа, но съм уверена, че в бъдеще и този, и проблемите с транспорта на селото ще намерят своето решение. Според нея от особена важност е местната администрация да работи в синхрон и да намира решения, които да бъдат в полза на живеещите във всяко село, във всеки квартал.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.