• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Уралски оръжейници направиха сребърна монета-медал с образа на Тръмп

Уралски оръжейници направиха сребърна монета-медал с образа на Тръмп

/КРОСС/Оръжейници от град Златоуст в Челябинска област са направили пробна монета-медал с тегло 1 кг с образа на избрания американски президент Доналд Тръмп, съобщи компанията "Арт-Грани". Тя има диаметър 12 см и е със сребърна проба 925.

"Пуснат е първият образец от колекция монети "Доналд Тръмп" с номер 01. Ограничената серия е посветена на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп и се състои от 25 сребърни монети, 15 сребърно-златни и 5 златни", съобщава компанията, като добавя, че всеки екземпляр има уникален номер.

На лицевата страна е профилът на Доналд Тръмп, а по периметъра около него е изписано Donald John Trump *45 The President of United States of America*. За фон служи знамето на страната. На обратната страна е Статуята на свободата пак на фона на знамето на САЩ, а около него е изписано In Trump We trust ("Вярваме в Тръмп" - подобно на надписа върху доларите In God We Trust - "Вярваме в Бога") и United States of America.

Оръжейниците от Златоуст вече имат опит в политическата хералдика, защото са правили килограмова сребърна възпоменателна монета с образа на Екатерина Велика (1729-1796) за годишнината от присъединяването на Крим към Русия. През 2014 г. са пуснали монетата "Крим-2014" в чест на присъединяването на Крим. На лицевата страна е портретът на Владимир Путин, а на обратната - картата на Крим. Първият екземпляр е връчен на президента на Руската федерация и сега е в Музея на Кремъл. От колекцията са произведени 25 броя, всички са продадени и се намират в частни колекции не само в Русия, но и в САЩ и Европа.
Предприятието възнамерява да изпрати новата монета лично на Тръмп.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.