• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Тръмп пристигна в Париж (обновена)

Тръмп пристигна в Париж (обновена)

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна заедно със съпругата си Мелания в Париж, където ще бъде почетен гост на президента Еманюел Макрон за тържествата по случай Деня на Бастилията и годишнината от влизането на САЩ в Първата световна война, предаwa Асошиейтед прес.

Макрон мотивира поканата за националния празник 14 юли, изпратена до американския лидер, със стремеж "да приветства незаменимите отношения в сферата на сигурността", създадени между двете страни, предаде Франс прес.

Макрон обясни, че Франция и САЩ имат "една основна допирна точка - борбата с тероризма и защитата на нашите жизнени интереси. Било то в Близкия изток или в Африка, сътрудничеството ни със САЩ е образцово", заяви той.

Припомняйки, че САЩ са "наш първи партньор в разузнаването, във военното сътрудничество, в общата борба с тероризма", той подчерта, че Щатите са "освен това и исторически партньор" на Франция.

"Ето причината да поканя Доналд Тръмп за 14 юли, за да отбележим 100-тната годишнина от влизането на американските войски във войната рамо до рамо с нас, да ги почетем и да приветстваме отношенията помежду ни, незаменими в сферата на сигурността", каза френският лидер.

"Имаме нужда от Съединените американски щати", призна Еманюел Макрон. Но призна също, че "западният свят се пропуква след избирането" на Тръмп, спомена и "разногласията", по-специално "неразбирателството във връзка с климата".

"Съжалявам за това, полагам много усилия, за да се боря" с противоречията, добави френският президент. Той обеща да прави "всичко, за да убеди градовете, федералните щати, американските предприемачи да ни последват" и "фактически" да спазват Парижкото споразумение "независимо дали го иска федералната държава".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.