• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Тръмп и Шиндзо Абе премериха сили на игрището за голф

Тръмп и Шиндзо Абе премериха сили на игрището за голф

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп и японският министър-председател Шиндзо Абе откриха визитата на американския президент в Страната на изгряващото слънце на голф игрище.

За днес програмата на Тръмп включва "турнир" по любимия на двамата политици спорт, преди да отидат да наблюдават турнир по сумо.

Тръмп и Абе отидоха в Мобара кънтри клуб в Чиба край Токио при температури над 30 градуса по Целзий. Впоследствие Абе пусна в мрежата селфи, на която двамата са ухилени в камерата преди в понеделник да започне официалният елемент на четиридневната екскурзия на Тръмп с посещение на новия император.

Определено може да се каже, че Северна Корея ще бъде една от основните теми на разговорите, които Тръмп ще води в Япония, след като днес той започна деня със съобщение в туитър, в което принизява значението на двата опита на Пхенян на ракетно оръжие. Определяйки изпробваните оръжия като "оръжия с малък обсег", американският президент заключава, че „те смутиха някои от моите хора, както и други, но не и мен". Сред тези "хора" очевидно е съветникът по национална сигурност Джон Болтън, който в събота каза, че "няма съмнение", че ракетните изпитания противоречат на резолюции на Съвета за сигурност на ООН. Но Тръмп подчерта:"Имам доверие, че председателят Ким ще спази обещанията си пред мен."

След голфа Тръмп и Абе ще наблюдават финалния кръг от турнир по сумо в Токио. Американският президент ще връчи на японския майстор Асанояма "Купата на президента" - с тегло 60-70 килограма.

В понеделник започва сериозната дипломация. Тръмп ще бъде първият чуждестранен държавник, който ще се срещне с новия император Нарухито, който зае трона в началото на месеца.

Съединените щати и Япония, съответно първа и трета икономика в света, са в процес на обсъждане на сложни въпроси по деликатна търговска сделка между двете страни. Тръмп е на обичайната си позиция, критикуващ това, което определя като небалансирани търговски отношения, заявявайки, че те ще станат „в известна степен по-честни" след постигането на сделка.

След голфа той написа в Туитър, че е бил постигнат "голям успех" в преговорите, но "ще трябва малко да се изчака" до след изборите за горната камара на японския парламент през юли.

Висшия търговски представител на Щатите Робърт лайтхайзър проведе повече от два часа в разговори с японския министър на търговията Тошимицу Мотеги в събота вечерта, но няма подаден знак за постигане на пробив. След разговора Лайтхайзър заяви, че "се задълбочиха нашето разбирателството по нашите позиции и начина ни на мислене". "Но това не означава, че нашите позиции са в идеална хармония.

Източник: БГНЕС

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.