• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Лавров отрече руска връзка в интригата Тръмп-Зеленски

Лавров отрече руска връзка в интригата Тръмп-Зеленски

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров нарече "параноя" твърдението, че Москва стои зад скандала около телефонния разговор между Доналд Тръмп и Владимир Зеленски, информира "Ройтерс".

Вчера председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси заяви, че Русия има пръст в казуса Тръмп-Зеленски.

Лавров обяви, че раздуват полемиката около телефонния разговор между Тръмп и украинския лидер. Той отрече страната му да е замесена.

Нанси Пелоси заяви, че Русия стои зад случая с телефонния разговор между президента Доналд Тръмп и президента Зеленски. Това е параноя, коментира Лавров пред журналисти в ООН.

Този месец американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма".

Конгресът публикува жалбата срещу Тръмп.

Сигналът е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. В сряда беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.