• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Тръмп: Убийствата на християни в Близкия изток трябва да приключат

Тръмп: Убийствата на християни в Близкия изток трябва да приключат

/КРОСС/ Трябва да се сложи край на убийствата на християни в Близкия изток, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп. Той осъди нападението вчера срещу копти в египетската провинция Ел Миня, което накара президента на Египет да призове Тръмп да застане начело на борбата срещу глобалния тероризъм, предава Дарик.

"Терористите водят война срещу цивилизацията и е дълг на всички, които ценят човешкия живот, да се изправят срещу това зло и да го победят", каза Тръмп според съобщението на Белия дом.

По думите му Америка "ясно заявява на приятели, съюзници и партньори, че безценните исторически християнски общности на Близкия изток трябва да бъдат пазени и защитени. Проливането на кръвта на християните трябва да бъде прекратено и всички, които помагат на техните убийци, трябва да бъдат наказани. Това безмилостно клане на християни в Египет наранява сърцата ни и вселява скръб в душите ни", каза президентът.

Според него обаче то ще укрепи решимостта на страната да се пребори с терористичните организации и да разобличи тяхната "порочна, извратена и жестока идеология".

Тръпм увери, че Америка твърдо подкрепя египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, който в телевизионно обръщение снощи директно се обърна към американския президент.

Според президента на Египет основната задача на Тръмп сега е изкореняването на терора и той е убеден, че американският президент е способен да се справи с тази задача.

"Отправям моя апел към президента Тръмп: Вярвам във вас, вярвам на вашата дума и вярвам, че сте способен да направите борбата с глобалния терор своя първостепенна задача", каза Сиси.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.