• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

България е домакин на баскетболен турнир за деца

България е домакин на баскетболен турнир за деца

/КРОСС/ Международният турнир по баскетбол за деца до 12 години "Буба Къп - Емануил Божков" събра шест от отбора от България, Италия, Сърбия, Македония и Румъния. Надпреварата в зала "Румен Пейчев" започна вчера, а последните мачове са утре сутрин.

Колко важно е да правиш нещо от сърце, да се бориш докрай, да спреш едва когато наистина си постигнал това, което искаш? На всички тези въпроси най-честните отговори дават децата. Тяхната всеотдайност и старанието да се влагат във всичко, което правят, са повече от поучителни.

В момента Европа е баскетбол, а в София в зала "Румен Пейчев" може би играят новите Богдан Богданович или Бобан Марянович. Може би. За момента,обаче, нито едно от децата не мисли за своите идоли, а за това как самото то да се раздаде на терена.

Всички мои състезатели знаят, че най-важното нещо е дисциплината и това да мислят за отбора. Те трябва да дават най-доброто, за да помогнат на съотборниците си. Трябва да изпълняват моите напътствия, да се раздават докрай и да не мислят за резултата. Това, според мен, е рецептата за успеха, коментира Воислав Чирович - треньор на "Фока" Крагуевац.

Не по-различни са напътствията и на италианския колега на Чирович, Серджио Донадони. Неговите момчета играят с мисъл и сърце и макар и само на 12 години, демонстрират завидна непоколебимост на терена.

Моите момчета се вълнуват особено много, защото за тях това е първи международен турнир. И е нормално да искат да го спечелят. Но каквото и да се случи, спомените от тук ще им останат за цял живот.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.