• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Главният прокурор на Турция идва на двудневно посещение у нас

Главният прокурор на Турция идва на двудневно посещение у нас

/КРОСС/ Делегация, водена от главния прокурор на Турция Мехмет Акарджа, е на двудневно посещение у нас.

С българския си колега Сотир Цацаров, Акарджа ще обсъждат бежанската криза, терористичните заплахи, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по наказателно-правни въпроси.

Главният прокурор на Турция ще бъде приет и от първите мъже в държавата - президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов.

Визитата на Мехмет Акарджа идва два месеца след като стана известно, че Турция е издала забрана почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски да влизат на нейна територия. За това съобщиха турски медии, като информацията беше потърдена и от турското посолство у нас.

Малко преди забраната излезе информация от турските служби, че около 50% от контрабандните цигари, иззети в Турция през 2014 г., са от български произход - от марките на "Булгартабак" Prestige, ММ и Victory. Главният прокурор на България Сотир Цацаров обаче заяви, че турските власти не са сигнализирали българската прокуратура за разследвания за контрабанда на български цигари в страната.

От пресцентъра на Прокуратурата съобщиха, че посещението на ръководената от Мехмет Акарджа делегация е в рамките на подписаното през 2014 г. Споразумение за сътрудничество между Главната прокуратура към Касационния съд на Република Турция и Прокуратурата на Република България. Документът предвижда обмен на информация и добри практики между прокуратурите на двете държави, периодични двустранни срещи и провеждане на обучения. До момента са разменени три визити между главните прокурори на България и Турция, провеждани са и обучения на прокурори от двете страни, пишат от обвинението.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Главният въпрос е - мащабната контрабанда на цигари и амфетамини в Турция и щетите нанесени й от нея за последните 10 години! Говори се за 5 млрд. $ ! Най-информиран по темата бил Министър Председателят и тези дето им забраниха да стъпват в Турция!

12.04.2016 08:55:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.