• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

72 часа шанс

72 часа шанс

/КРОСС/ Следващите 72 часа са съдбовни за България. Ще приемем ли Южен поток и стратегическите ползи от него или ще ги отстъпим безвъзмездно и безвъзвратно на Турция и ще потвърдим полуколониалния си статут?

В петък, 1 юли, турският външен министър трябва да се види с Лавров в Сочи. Точка първа е да поиска възстановяването на Турския поток. След молбата за прошка на Ердоган формалните пречки пред това отпадат. Русия бърза да продава своя газ, Турция има остра нужда от него и вероятно двете страни скоро ще си стиснат ръцете и ще възобновят работата. За да получи газ и туристи, Турция може да се откаже и от черноморската флотилия.

Само че....

Като че случайно, веднага след извинението, Москва обяви, че е готов да възобнови работата по Южен поток, стига България да поиска и Брюксел да й разреши. България досега не смееше да гъкне за газа без позволение от ЕС и Англия. Лондон бе един от основните противници на проекта и беше ясно, че няма да разреши реализацията му. Но обстановката се промени. Англия не само вече не е фактор в ЕС, тя напуска ЕС. Подканят я да се маха колкото се може по-бързо. И сега е моментът, докато лидерите на ЕС са още шашардисани, Борисов да постави въпрос и да настоява да не ни пречат. Това е златният момент. Той ще трае само три дни - до петък, когато Русия може да се разбере с Турция за потока.

Но дотогава има време България да даде знак, че приема подадената ръка. Руснаците ще могат да кажат на турците, че малко са закъснели и тръбата вече е поела към Варна. Начинът, по който бе направено предложението и времето, в което бе обявено показва, че те предпочитат да работят с България.
Въпросът е ние ли ще продаваме руски газ на Турция или тя ще ни го продава. Ще зависи ли Турция в нещо от нас, или ние ще станем по-зависими от нея? Ще защитим ли националните интереси, или пак ще ги подарим?

72 часа до отговора. Най-важните 72 часа в политическата кариера на Бойко Борисов.

 

Васил Василев

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ползи от "Южен паток" - нанай/няма/ ! Ако Дългият Инкасатор подпише ще има ползи - за НЕГО и за Русия, а ако е друг - ползата ще е само за Русия! България и българите - ВЪЛЦИ ги ЯЛИ !

30.06.2016 09:56:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.