• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Турция: Ако САЩ не спрат терористите, ние ще ги спрем

Турция: Ако САЩ не спрат терористите, ние ще ги спрем

/КРОСС/ Турция иска да избегне всякакви сблъсъци със сирийски, руски или американски сили по време на операцията й в Северна Сирия, но ще предприеме необходимите стъпки за нейната сигурност, заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от Ройтерс.

САЩ и Русия призовават Турция към сдържаност в рамките на военната й кампания "Маслинова клонка", предприета в района на сирийския кюрдски град Африн в събота, отбелязва агенцията.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който твърди, че сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН) са свързани с поставената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК), обеща Турция да изтласка кюрдските бойци и от сирийския град Манбидж, предаде БТА.

Терористите в Манбидж постоянно произвеждат провокативни изстрели. Ако САЩ не спрат това, ние ще ги спрем (терористите), заяви външният министър Чавушоглу.

Целта ни е не да влизаме в сблъсък с руснаците, със сирийския режим или със САЩ, а да се сражаваме с терористичните организации, каза той, цитиран от турската телевизия Хабертюрк.

Трябва да се вземат необходимите стъпки. Ако не се направи това, бъдещето на нашата страна е хаос. Ние не сме уплашени от никого по този въпрос, пълни сме с решителност. Няма да живеем със страх и заплахи, изтъкна Чавушоглу.

Във връзка с отношенията на Турция със САЩ той посочи, че бъдещето на двустранните отношения зависи от стъпките, които САЩ ще предприемат.

Чавушоглу каза, че Турция, която извърши седеммесечна военна операция в Сирия преди година и половина, за да изтласка бойците от "Ислямска държава" и Силите за защита на народа, ще продължи да действа, където сметне, че е необходимо.

Няма значение дали става въпрос за Манбидж, Африн, за източно от река Ефрат или за заплахи от Северен Ирак. Ако има терористи от другата страна на нашите граници, това е заплаха за нас, каза турският външен министър.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.