• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Валерия Велева: Борисов се опитва да балансира между нестабилна Турция и разединена Европа

Валерия Велева: Борисов се опитва да балансира между нестабилна Турция и разединена Европа

/КРОСС/ Не можем нищо да спечелим от тази разединена Европа в момента. Борисов се опитва да направи баланса между една нестабилна Турция и една разединена Европа. Това каза журналистката Валерия Велева в ефира на бТВ. „Ясно е, че ние сме сами и няма кой да ни помогне. Направихме доста грешки за това, че не изградихме оградата такава, каквато трябва да бъде, не приехме помощ за нея, сега очакваме финансова помощ, която не е ясно кога ще дойде. На срещата в Берлин Борисов бе в сянката на Меркел", отбеляза тя. Според Велева през следващите 3-4 г. ще дойдат 15 милиона бежанци към страната ни.

„Доста претенциозно е да се смятаме, че Борисов е посредник между Турция и Европа. Той не е част от дипломацията". Това заяви политическият ПР Арман Бабикян в същото предаване. По думите му досега страната ни не е представяна в добра светлина. „Борисов направи няколко антиевропейски изказвания и даде пример, че в този свят всеки се оправя сам. Когато отиде в Турция каза, всичко което неговите домакини искаха да чуят, в същото време пред Меркел каза, че е важно общоевропейското единство. Това са пълни глупости. Когато се приеме безвизовия режим, нали знаете къде ще хукнат всички бежанци от Турция".

„Тези по 200 бежанци, които се намират в центъра на София са контролирано пуснати от Турция. Ердоган е в ролята на рекетьор", заяви Велева. Тя допълни, че Местан с действията си е показал, че е една проекция на турската държава и Ердоган.

„Изключително тъжно е когато един премиер се превръща в говорител на Ердоган. Той не изигра ролята на посредник. В момента върви програма за раздаване на турски паспорти на намиращите се в страната 2 млн. хора", предупреди Бабикян.

„Трябва да ни е ясно, че сами трябва да се спасяваме. Загубихме много време, сега е редно много бързо да се мобилизираме. Ние ще живеем с този бежански поток, с него ще живеят и нашите деца. Тази ограда трябва да бъде изградена", подчерта Велева. Бабикян се съгласи и допълни, че ние сами не можем да се оправим и нашата съдба ще бъде много тъжна. „Дразнещото беше, че Борисов непрекъснато говореше за Европа и Турция, а ние какво сме?".

Снимка: бТВ

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

бай миле

Незнам арменчето дали говори глупости , ама колежката му олиза всички тигани , па да не казвам и ......ибрици!!!

29.08.2016 18:38:25

Анонимен

Арменчето пак дрънка глупости-ама не му е за сефте ,все пак !

29.08.2016 12:04:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.