• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

България поискала имената на 77-те, свързани с ИДИЛ, но Турция не отговаря

България поискала имената на 77-те, свързани с ИДИЛ, но Турция не отговаря

/КРОСС/ Българското посолство е отправило запитване кои са 77-те български граждани, които имат забрана за влизане в Турция по подозрение във връзки с терористични организации. Това обяви посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски пред БТВ.

Както е известно властите в Анкара обявиха списък от над 50 хиляди чужди раждани, на които се забранява влизането в страната по тази причина. Нейнски посочи, че списъкът е много по-голям и най-много хора има от Русия, Франция, Германия и Белгия.

Посланикът обяви, че се визират конкретно връзки с „Исмямска държава". Тя допълни, че българското посолство е направило запитване за това кои точно са хората, но нямат отговор.

„Теми свързани с националната сигурност са много деликатни. Счита се, че щом е свързано с националната сигурност не изисква допълнителни подробности", добави Нейнски.

„Процесите в Турция са много динамични след опита за преврат. Най-голямата промяна е въвеждането на извънредно положение. Във всяка страна това значи съществена промяна на работата на институциите и ограничаването на граждански права", обясни Нейнски.

Според нея, ситуацията в Турция е сложна за коментар, а отношенията между Турция и ЕС има своите пикове и спадове.

„Имаше едно замразяване на отношенията, което се счита, че се размрази на срещата на върха на НАТО в Брюксел. Най-важното е да не бъде прекъснат диалога", категорична е посланик Нейнски.

„В момента отношенията София -Анкара са много добри, може да имаме различия, но имаме добър регулярен диалог на различни нива", коментира още тя.

„Имаше няколко примера на вмешателство на Турция в българските работи", заяви Нейнски с уточнението, че посланиците могат да са наблюдатели, но не и участници в процесите в страната, в която са акредитирани.

„За нас споразумението за бежанците работи, но то е обвързано с темата за визовата либерализация", добави още тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.