• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Турция ще предостави на Украйна 36 млн. долара, за покупки на турска военна техника

Турция ще предостави на Украйна 36 млн. долара, за покупки на турска военна техника

/КРОСС/ Турция ще предостави на Украйна около 36 милиона долара за покупка на турска военна техника и на стоки с двойна употреба, предаде агенция ТАСС, като се позова на съобщение на украинското президентство.

Това предвижда подписаното днес споразумение за военно-финансово сътрудничество между двете страни след визитата на турския президент Реджеп Ердоган в Киев и неговата среща с украйнския му колега Володимир Зеленски.

Украинският министър на отбраната Андрий Захороднюк от своя страна съобщи във Фейсбук, че сътрудничеството с Турция във военната област ще се разшири в пет направления - съвместно производство на високоточни противотанкови средства, ремонт и техническа поддръжка на хеликоптери, доставка на авиационни двигатели, сътрудничество в противодействието срещу безпилотни авиационни комплекси и в сферата на транспортната авиация и тренажорните комплекси.

"Тясното сътрудничество с турските партньори ще ни помогне да повишим нивото на сигурността на морската ни южна граница - в акваторията на Черно море. Същевременно ще засили възможностите за противовъздушна отбрана в рамките на съвместно участие в програмите на НАТО", съобщи Захороднюк.

ТАСС припомня, че през март 2019 г. украинската армия купи от Турция безпилотни самолети Байрактар TB2, а през август Украйна и Турция създадоха съвместно предприятие за производство на високоточно оръжие и аерокосмически технологии.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нормално, но - не се впечатлявайте на "36 милиона"!!! Това са парите за семки на ББ!!! В Украйна има остатъчни производства от бившия СССР и те търгуват с тях, но доста зле!

04.02.2020 21:53:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.