• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

ВМРО: Турция в ЕС означава Турция да присъедини Европа, а не Европа да присъедини Турция

ВМРО: Турция в ЕС означава Турция да присъедини Европа, а не Европа да присъедини Турция

/КРОСС/Приемането на Турция в Европейския съюз е недопустимо. За либерализация на визовия режим с Турция пък е много рано. Това е становището на ВМРО по повод очертаващата се „сделка" ЕС - Турция по отношение на нелегалните мигранти.

Влизането на Турция в ЕС е по-опасно и от влизането на бежанци и нелегални мигранти. Мигрантите могат да бъдат спрени, а икономическата и ислямистка експанзия на 80-милионна Турция към ЕС - едва ли. Влязла в ЕС, не Турция ще се присъедини, а по-скоро тя ще присъедини слаба и безволева Европа.

Според председателя на ВМРО Красимир Каракачанов в последните дни вече стана ясно, че Турция на практика подкрепя ислямистите и отдавна се опитва да осуети общи действия срещу тях от страна на Запада и Русия. Сега югоизточната ни съседка изнудва Европейския съюз с нелегалните мигранти - и то в дни, когато светът отново е смутен от политически убийства в Турция. Турция е като язовир с мигранти и Ердоган заплашва да отвори шлюза към ЕС.

За справяне с мигрантския проблем ВМРО предлага пет бързи решения от българска страна: довършване на оградата по границата; разполагане на повече армейски части в пограничните райони; фактическо затваряне на границата; всички дошли чужди граждани, които не могат да докажат бежанския си статут трябва да бъдат незабавно връщани; проповядващите радикален ислям духовници също нямат място в България. Тези, които не са български граждани, трябва да бъдат екстрадирани от страната, а тези, които са български граждани, завършили ислямски учебни заведения в страни, изповядващи уахабитски ислям - да не бъдат допускани до извършване на каквато и да било религиозна дейност.

Кризата с мигрантите всъщност е криза на европейското лидерство. Крайно време е Европа да има своя силна позиция, а не да е заложник на американски, руски и каквито и да било чужди интереси. Това означава ясни и непробиваеми външни граници на Европа, а не „горещи точки", сделки, избирателно пропускане на лодки и т.н. Ако Европейският съюз не може да покаже воля, значи от него няма смисъл.

Именно ВМРО предупреждаваше за всичко, което днес се вижда ясно: Турция се ислямизира, Турция насочва мигрантите към ЕС, квотите няма да сработят, не става дума за бежанци, а основно за нелегални мигранти. Преди две години за това говореше само ВМРО и за съжаление се оказвахме прави.

Сега ВМРО отново предупреждава: идеята да се наливат милиарди в Турция ще сработи, точно колкото сработи идеята с квотите! Да плащаш на Ердоган е ентиевропейско и антихуманно. Това всъщност е рекет! Европа плюе на съвестта си и това скоро ще се обърне срещу нея, категорична е ВМРО.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.