• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Цачева към Радев: Нека служебният ви кабинет намали политическото напрежение

Цачева към Радев: Нека служебният ви кабинет намали политическото напрежение

/КРОСС/Надявам се чрез назначения от вас служебен кабинет да съдействате за намаляване на политическото напрежение, което съпътства естествено всяка предизборна кампания.

Това заяви председателят на 43-ото Народно събрание (НС) Цецка Цачева в обръщение към новоизбрания президент Румен Радев. Тя говори веднага, след като държавният глава завърши словото си.
Според нея подобен подход би дал възможност България да има стабилно, легитимно и работещо редовно правителство, което да сподели с него и избраното 44-ото НС отговорността за управлението и развитието на страната.

„Вие встъпвате в длъжност в ситуация на подготовка за предсрочни парламентарни избори, както казахте още една седмица живот има 43-ото Народно събрание. В първите дни от вашия мандат ще изпълните конституционното си задължение да разпуснете парламента, да насрочите предсрочни парламентарни избори и да назначите служебно правителство. По този начин за няколко месеца президентската институция ще носи отговорност за цялата изпълнителна власт", каза тя и обърна внимание, че служебният кабинет няма да е контролиран от работещ парламент.

„В тази ситуация вие едновременно ще трябва да изпълнявате ролята и на негов коректив и на негова опора. Това е огромна отговорност пред българското общество. Заедно с всекидневните задължения, които ще трябва да изпълнява служебното правителство, то ще има и своя основна задача да организира честни, демократични избори. Днес България е изправена пред редица предизвикателства, породени от международната нестабилност. В този контекст още първия ден на своя мандат, вие ще имате задължението да се справяте с важни и всеобхватни задачи", заяви Цачева.

Според председателя на Народното събрание от неговите действия ще зависи националния интерес и сигурността на българските граждани. По думите ѝ доверието е най-важният инструмент да осъществяване на всяка политическа идея. „Пожелавам ви да бъдете президент на всички български граждани", каза Цачева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ц.Ц. / Цв Цв.

Правилно. Те наистина са страшно тъпи. Личи им от физиономиите и пяната в устата. Остават им - само 7 дни. От тази вечер - намаляха на 6. Не се учудвайте какво голямо жужене ще настъпи. То„но - като мухи без глави.

19.01.2017 18:55:16

Анонимен

Абе що всички ги е стах от служебният кабинет на Радев.Сигурно има защо.....Наглеците си верват ,че са управлявали държава и сега щото от Козяк нема листчета с опорни запетаи са в паника.А не им иде на акъл ,че листчетата може да са ги дали на други.

19.01.2017 11:13:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.