• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Токът скача с 9.79% от 1 октомври

Токът скача с 9.79% от 1 октомври

София /КРОСС/ ДКЕВР предлага средното увеличение на общата цена на електроенергията за битови клиенти да е в размер на 9,79%.
Заради установените дефицити в енергийната система регулаторът предлага: цената, по която общественият доставчик продава електрическа енергия на крайните снабдители да се измени от 114.10 лв./МВтч на 125.32 лв./МВтч, което представлява изменение с 9.83%.

Средната цена за достъп и разпределение е изменена с 8.9%, за да може ЕРП-тата да обезпечат нормалното функциониране на мрежата през зимния сезон и да акумулират приходи за инвестиционните им програми, гарантиращи надеждност и сигурност на снабдяване с електрическа енергия. В резултат на предложените цени средното увеличение на общата цена за битови клиенти е в размер на 9.79% като структурата на общата цена остава непроменена. Увеличаването на общата цена на клиентите на свободния пазар, присъединени на СрН е в размер на 2.2%. Увеличаването на общата цена на клиентите на свободния пазар, присъединени на ВН, е в размер на 1.6%. По този начин се създават предпоставки за либерализиране на пазара на електрическа енергия, заявяват от ДКЕВР.
Припомняме, че преди дни новият шеф на ДКЕВР Светла Тодорова, обяви, че поскъпването ще бъде с до 10%. То обаче няма да бъде последното. Целта на увеличението е парите от нашите сметки да отидат за стабилизиране на Националната електрическа компания.
Според прогнозите на енергийния министър Васил Щонов, за да се стабилизира системата, е необходимо токът да поскъпне плавно, но с близо 50 на сто през следващите 5 до 10 години.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.