• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Мая Манолова: На практика столичани спонсорират "Топлофикация"

Мая Манолова: На практика столичани спонсорират "Топлофикация"

/КРОСС/ Омбудсманът Мая Манолова беше в центъра на събитията по време на протеста срещу повишаването на цената на топлинната енергия пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), а освен това и присъства на днешното й заседание.

Тя изрази позиция, че поскъпването всъщност е заради „Топлофикация", а не заради по-високата цена на газа.

„В "Топлофикация" е останал един буфер от 27 процента, които биха могли да ползват сега и да не се стигне до това драстично повишаване с 22 процента цената на парното в София. На практика столичани спонсорират столичната "Топлофикация", която въпреки тази протекционистка политика от страна на КЕВР по отношение на нея продължава да трупа загуби", обяви Манолова.

„Така и не чухме ясно и разбираемо защо при 15% повишаване на цената на природния газ на световните пазари, в България той беше увеличен с близо 30%", допълни Манолова и отново представи аргументите си, че през последните 2 години, когато цената на газа е намалявала, от КЕВР са оставили буфер от 27,62%, за да не последва шоково поскъпване на парното.

„При това увеличения на цената на природния газ, корекция на цената не би трябвало да има, защото тя вече е отразена при предишното движение на цените", каза още омбудсманът.

Тя изрази и притеснението си от новите цени.

„Силно съм притеснена от шоковото повишаване на цената на природния газ и следващите след него повишения на електрическата енергия, на цената на парното, на топлата вода и след това по ефекта на доминото на всички останали стоки. Смятам, че тези увеличения се правят без аргументи и са необосновани. Смятам също така, че не се спазва изискуемия баланс между интересите на енергийните дружества и на българските граждани", коментира Манолова, като уточни, че решенията се вземат изцяло в интерес на енергийните дружества, както и че липсва публичност и прозрачност при вземането им.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.