• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Шулц: Тръмп е разрушител на всички западни ценности

Шулц: Тръмп е разрушител на всички западни ценности

/КРОСС/ Учудващо или не лидерът на германските социалдемократи и кандидат за германски канцлер Мартин Шулц подкрепи конкурента си Ангела Меркел за отношението към американския президент Доналд Тръмп и на свой ред го обвини в разрушаването на западните ценности и в подкопаването на международното сътрудничество, съобщава "Ройтерс".

Говорейки пред журналисти в Берлин, Шулц подчерта, че Тръмп е "разрушителят на западните ценности", добавяйки, че американският държавен глава бил подкопавал мирното сътрудничество между страните, основано на взаимно уважение и толерантност.

„Относно идеите за превъоръжаване на господин Тръмп, който е разрушител на всички западни ценности по невиждан досега начин... Стратегията му е срещу европейските ценности, при които отношенията между държавите са на основата на взаимно уважение и толерантност. Някой трябва да попречи на този човек и неговата идеология за превъоръжаване", обяви бившият председател на Европейския парламент Шулц.

Тръмп разкритикува Германия по-рано днес в профила си в "Туитър" за търговския излишък, който има със САЩ и недостатъчните разходи за военни нужди, след като германският канцлер Ангела Меркел преди дни сподели съмненията си относно надеждността на САЩ като съюзник.

Малко по-умерен и този път с доза оптимизъм бе външният министър на Германия Зигмар Габриел. Според него отношенията между Берлин и Вашингтон се намират в трудна фаза, но САЩ са "по-големи и по-добри" от това, което показва настоящата препирня и отношенията отново ще се подобрят.

"Вярно е, че е налице трудна ситуация в отношенията между САЩ и Германия", посочи Габриел и допълни: "Но САЩ са по-стари и по-големи от настоящия конфликт и затова смятам, че ще се завърнем към добри отношения в бъдеще.

Нещата в момента се банализират. Смятам, че е неподходящо, че понастоящем ние общуваме помежду си между бирена палатка и "Туитър", обяви Габриел.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Абе човече, не вдяваш ли, че има влиятелни производители на оръжие, които искат да печелят. Затова ще трябва да шариш в зелено за оръжие.

30.05.2017 23:09:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.