• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ЧЕЗ Разпределение България откри модерен център за обучение и повишаване на квалификацията

ЧЕЗ Разпределение България откри модерен център за обучение и повишаване на квалификацията

/КРОСС/ ЧЕЗ Разпределение България откри официално своя нов технически учебен център, в който бъдещи и настоящи електротехници ще придобиват и усъвършенстват практически умения, предава репортер на КРОСС. Центърът е реализиран на територия от 3000 кв. метра и представлява умален модел на електроразпределителната мрежа.

„Две са целите на този учебен център. Първо, да развиваме и да усъвършенстваме уменията на нашите служители, които да имаме възможност да обучаваме по най-високите ни стандарти. Втората цел е свързана с образователни институции - университети и техникуми, за да дадем възможност на учениците и студентите да
видят как изглежда мрежата и да могат да придобиват практически знания преди да започнат да работят. Не е толкова важно за нас дали те работят за нас, или другаде, защото сме убедени, че развиването на техническите знания в енергийния сектор е много важно за всяка държава, не само за България. Енергийният сектор няма да изчезне, той се развива и занапред ще се промени много. Този учебен център ще спомогне да покажем на младите хора накъде върви енергийният сектор, електроразпределението, така те ще могат да вземат решение дали да се развиват в този сектор. Имаме много инициативи, свързани с образованието, работим отлично с учебните заведения , имаме стажантски програми, даваме стипендии. Ние вярваме, че бизнесът трябва да е постоянно свързан с образованието. Искаме да покажем на младите хора, че има бъдеще за тях в България, че бъдещата им работа е тук - при нас и в другите компании", каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Изпълнителният директор на ЧЕЗ Разпределение България Петър Холаковски подчерта, че учебният център е специално изграден да представя в умален вид компонентите на разпределителната мрежа. „Полигонът симулира мрежата и има всичко, което е необходимо за учене. В сградата пък може да се обучава теоретичната част от нашата учебна програма. В този учебен център инвестирахме над 400 хил. лева и се надяваме, че ще постигнем най-важното нещо, към което се стремим - клиентското удовлетворение", каза той. Холаковски отбеляза, че центърът ще обучава не само новите служители на компанията, но в него ще бъде повишавана квалификацията на работещите вече там, ще се обучават и подизпълнители, ученици и студент.

„Този център съществува благодарение на усилията на всички в компанията", посочи главният оперативен директор на компанията Виктор Станчев. „Учебният център на ЧЕЗ се състои от два основни компонента - полигонът със съоръженията, които покриват над 90% онези, които са в експлоатация, и Центърът за получаване на теоретични знания. Покриваме всички процеси в поддържането на мрежата, в измерването на електрическата енергия, както и процесите по диспечинг, по проучване и по реализация на инвестициите", обясни той. „Да ни е честит центърът и нека направим така, че нашите служители и всеки, който желае да може да повиши своята квалификация, в момента сме в процес на подготовка на методиките за обучение, защото за нас е важно кадрите да са обучени по най-добрия начин", подчерта Станчев.

Гостите на събитието имаха възможност да разгледат целия учебен център и полигона за практическо обучение.
На събитието присъстваха зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, представители на бизнеса и на учебни заведения от страната.

Интервю с Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България можете да прочетете тук.

Разгледайте новия център тук.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.