• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Националният етнографски музей открива образователен център за деца

Националният етнографски музей открива образователен център за деца

/КРОСС/ Националният етнографски музей ще създаде образователен център, като част от дарителската кампания "Опознай традициите, за да обикнеш народа си!", съобщава БНТ. Целта на проекта е да подпомогне децата в обучението им по история, география и човек и общество. За ремонт, оборудване и обзавеждане на центъра обаче са необходими 78 000 лева.

"Самодива", "Кукер" и "Малък змей". Това не са герои от народните приказки, а зали от образователния център. Три бивши фондохранилища ще се превърнат в модерно и приветливо място.

Това е една от стаите на бъдещия образователен център тук в Националния етнографски музей. Тя ще се казва "Малък змей" и ще обучава и забавлява най-малките посетители.

Вероятно най-интересно ще бъде измислянето на народна приказка от самите деца, които ще влизат и в ролята на героите. А техните родители ще опознават занаятите на грънчари, месари и тъкачи, ще изработват накити, ще плетат дантели и ще приготвят обредни хлябове.

„Това е една възможност музеят да се обживи, да не е само да влезеш, да разгледаш една статична експозиция, а напротив, ти да си участник и да създадеш с ръцете си нещо от глина, някое ястие, децата да развихрят въображението си, да участват активно при една игра, и едно неформално образование", коментира арх. Ирина Аргирова.

Образователният център ще заема 80 кв. метра от площта на музея. В топло време ще се разрасне и на открито. Очаква се той да заработи до края на годината.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.