• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

ЕРП Север отвори врати за ученици по електротехника в Деня на народните будители

ЕРП Север отвори врати за ученици по електротехника в Деня на народните будители

/КРОСС/ ЕРП Север отвори врати за ученици по електротехника в Деня на народните будители

Електроразпределителното дружество работи усилено за изграждането на кадри с профил електроенергетика

В Деня на народните будители, 1 ноември, Учебният център на ЕНЕРГО-ПРО във Варна посрещна 30 ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Горна Оряховица. Електроразпределителната компания и учебното заведение избраха празничния ден, за да обогатят теоретичната  и практическа подготовка на учениците и да спомогнат за придобиване на практически познания в сферата на енергетиката в среда, близка до реалната.

В лекционната зала на Учебния център бъдещите електротехници научиха основните правила за безопасна работа с електрически съоръжения. Експерти на компанията демонстрираха на специален манекен начините за оказване на първа помощ на пострадал от електрически ток и дадоха възможност на част учениците да упражнят наученото.

В специализираните зали на Учебния център учениците разгледаха различни типове комутационна апаратура, електропроводи, кабелни глави и муфи, използвани в електроразпределителната мрежа на ЕРП Север. Посещението продължи с демонстрация на безопасно изкачване на стоманорешетъчен стълб, изпълнена от специалист на компанията. Дадена беше възможност на някои от учениците с помощта на обезопасителни средства и оборудване да се изкачат на стълба.

                       

Обучението завърши с посещение на уникалната за България Високоволтова лаборатория на ЕРП Север. На младежите бяха представени основните типове изпитания в лабораторията, както и материалите, върху които се извършват – кабели и изолатори, специализирани предпазни средства като диелектрични ръкавици, напрежено-указателни щанги и други.

В края на обиколката учениците от Професионалната гимназия посетиха учебен трафопост и се включиха в дискусия с въпроси към специализирания екип на ЕРП Север. След посещението те и техните преподаватели оцениха като изключително ползотворно посещението си в Учебния център на компанията. Всички участници в мероприятието получиха сертификати, удостоверяващи успешното преминаване на обучителния курс.

Още от създаването на Учебния център през 2009 г. електроразпределителното дружество има традиция да организира посещения за учащи в сфера на Енергетиката, за да обогатят теоретичната си подготовка с практически познания за работа с електрическите съоръжения. Като най-голям работодател в сектора в Североизточна България, през последните пет години компаниите от групата ЕНЕРГО-ПРО са приели над 500 възпитаници от средните и висши училища от Варна, Русе, Габрово, Горна Оряховица и Добрич.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.