• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Софийски градски и Окръжният съд гледат дела срещу Цветан Цветанов

Софийски градски и Окръжният съд гледат дела срещу Цветан Цветанов

/КРОСС/Софийски градски съд ще заседава днес по третото дело срещу бившия вътрешен министър по времето на ГЕРБ Цветан Цветанов. По него той е подсъдим заедно с бивши директори на СДОТО за допустителство по служба.

Делото започна на 3 юли. На заседанието тогава в Софийския градски съд бе обяснено, че материалите по делото са секретни и затова няма да бъдат допуснати журналисти. Така делото тръгна при закрити врати.

Първите, които бяха призовани по него, бяха служебният министър на МВР Петя Първанова и бившият главен секретар Калин Георгиев. Пред журналистите те не пожелаха да коментират процеса с мотива, че той е секретен.

Днес Софийският окръжен съд ще гледа и делото срещу Цветанов, който е обвинен от съдия Мирослава Тодорова за клевета.

Съдия Мирослава Тодорова даде Цветанов на съд за клевета, след като в две интервюта той заяви, че тя покровителства организираната престъпност.

Делото приключи с оправдателна присъда на първа инстанция през октомври 2012 г. Тогава съдия Екатерина Роглекова, която е и заместник-председател на Районния съд в Пловдив, оправда Цветанов с мотива, че той не е разпространявал клевета, а е изразявал мнение, на което всеки гражданин има право, особено когато мнението се отнася за публични и овластени личности, пхрипомня offnews.bg.

След публичните критики на съдия Тодорова за вмешателството на Цветанов в работата на съдебната система, тя беше уволнена от Висшия съдебен съвет (ВСС), като бяха открити пропуски в работата ѝ като магистрат. Година по-късно обаче Върховният административен съд (ВАС) отмени решението на ВСС и съдия Тодорова беше възстановена на работа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.