• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Цветанов: С ДПС и БСП коалиции няма да правим

Цветанов: С ДПС и БСП коалиции няма да правим

/КРОСС/ „ГЕРБ не е предложил експерти за служебния кабинет. Президентът има право сам да си избере тези хора. Той има водеща роля в намаляването на политическото противопоставяне през последните месеци и в съставянето на служебното правителство. Това разбира се ще мине чрез политически консултации в президентството." Това заяви Цветан Цветанов в предаването „Лице в лице" по бТВ.

Достоен български гражданин, активен, с позиция и познания в правото - така Цветанов коментира евентуалното назначаване на проф. Георги Близнашки за служебен премиер.

„Поведението на БСП показа абсолютна липса на интерес от реалните проблеми на страната. Самата актуализация е внесена от Орешарски и е подкрепена от БСП, ДПС и Атака, а после те се ограничиха от нея. Те повече гледат политически на нещата и как биха могли да се измъкнат от връзката си с ДПС", коментира бившият вътрешен министър темата за актуализацията на бюджета е решението на ГЕРБ да не влиза повече на заседанията на НС.

„Утре има поредни консултации при президента. Ние сме много ясни - ако има актуализация на бюджета, тя трябва да бъде в пълния размер", добави той.

„Днес представихме политиката си в сектор „сигурност". Оценката за този сектор е плачевна. Това, което действително трябва да бъде направено е да се върнем към европейските стандарти. В законодателството на Германия би било противоконституционно смесването на ГДБОП и ДАНС", каза още Цветанов и добави, че това, което е имал възможност да реализира като вътрешен министър е задоволително, тъй като България тогава е била надежден и сигурен партньор.

„Идването на власт на ГЕРБ ще зависи от българските избиратели. Единственото нещо, което трябва да направим е да достигнем до тях. При пълно мнозинство ще съставим едно дясно-центристко силно управление. С ДПС коалиция - не. С БСП не може да се прави коалиция. Естественият логичен партньор е Реформаторският блок - ние сме в едно политическо семейство", завърши бившият вътрешен министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЛИЦЕТО ЦВЕТАНОВ ЗАЩО Е ПО МЕДИИТЕ? БИ ТРЯБВАЛО ДА Е НА СТЕНВЕСТНИКА НА СЦЗ

01.08.2014 10:34:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.