• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Започват тържествата в чест на 110-годишнината от рождението на Вапцаров

Започват тържествата в чест на 110-годишнината от рождението на Вапцаров

/КРОСС/ От 29-и ноември стартира Програмата по повод честванията на 110-годишнината от рождението на поета Никола Вапцаров. Тя започва с конкурс на стихове за Вапцаров.

Никола Вапцаров е единственият българин със Световна награда за мир.
На 2-ри декември ще се проведе среща на възпитаниците на Военно-морското училище във Варна с колектива на училище "Никола Вапцаров" в морската столица. Пълна със събития е датата 7-и декември: В 09.00 ч. ще се проведе тържествено поднасяне на цветя пред паметника на Вапцаров в София на ул. "Московска", в 11.30 ч. е срещата с чуждестранни издатели и преводачи на творчеството на поета, в 16.00 ч. се открива изложбата "Чака ме светът" в Литературния музей на Никола Вапцаров в София, а в 18.00 ч. е концертът в зала 7 на НДК, под патронажа на президента Румен Радев.

В концерта ще участват много актьори, музиканти и певци, мултимедийно ще бъдат представени документални кадри от живота на Вапцаров, ще прозвучат негови стихове.
Тържествата продължават и на 8-и декември, за когато е предвидена среща с колекстива на училище "Никола Вапцаров" - гр. Пловдив.

На 9-и декември ще се проведе среща с ръководството на Община Бяла Слатина и колектива на училище "Никола Вапцаров" в града.

На 10-и декември в читалище "Никола Вапцаров" събитието ще почетат жителите на гр. Шипка. На 12-и декември ще се проведе среща с колектива на на Военното училище и Военният архив във Велико Търново.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Остава чествуванията да са "В името на Н.Ц.В. Борис III - цар на българите" - като смъртната присъда на Никола Вапцаров!

29.11.2019 14:03:09

Анонимен

Българските държавни УБИЙЦИ на Никола Вапцаров щели да честват 110 годишнината от рождението му?! Явно става въпрос за патриотарско УСВОЯВАНЕ на някакви бюджетни пари в частни и партийни джобове!

29.11.2019 13:57:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.