• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Проф. Красимир Иванов: Новата апаратура за артроскопско лечение е пореден етап от програмата на МУ-Варна за повишаване качеството на обучение

Проф. Красимир Иванов: Новата апаратура за артроскопско лечение е пореден етап от програмата на МУ-Варна за повишаване качеството на обучение

/КРОСС/ Днес ректорът на Медицински университет „Проф. Параскев Стоянов" проф. д-р Красимир Иванов и началникът на катедрата по ортопедия и травматология в МУ - доц. д-р Димитър Райков представиха най-новото оборудване за безкръвни операции на стави, внедрено в Клиниката по ортопедия и травматология на университетската МБАЛ „Света Анна - Варна", която е и база за обучение на студенти.
Допълнителният инструментариум към дареното преди година от МУ-Варна високотехнологично артроскопско оборудване е пореден етап от програмата ни за повишаване качеството на обучение на студенти, специализанти и докторанти и в унисон с политиката на МУ - Варна за инвестиции във високотехнологично здравеопазване в морската столица, каза ректорът проф. д-р Красимир Иванов.

Новата конфигурация е последно поколение и Варна е сред малкото български градове, разполагащи с такъв клас оборудване, обясни доц. д-р Димитър Райков. Апаратурата ще дава възможност за артроскопия на малките стави - глезенна, лакътна и гривнена. Това ще даде много нови възможности за безкръвно лечение на пациентите на клиниката и ще облекчи значително работата на хирурзите, уточни специалистът. Част от новата конфигурация е и артроскопска помпа, която ще оптимизира работата в операционната зала и ще даде по-голяма бързина и точност на хирургическите интервенции. Година след първия етап от университетската инвестицията в артроскопска апаратура в МБАЛ „Света Анна", в Клиниката с нея успешно са оперирани 191 пациенти.

Студентите ще провеждат занятията си университетската база в болница „Св. Анна - Варна" в 2 зали, обновени със средства на здравното заведение и оборудвани от МУ - Варна.

За всички нас ще бъде удоволствие да работим с новата апаратура, каза зам.-изпълнителният директор на МБАЛ „Света Анна" д-р Антон Станев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.