• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

500 трибагреника раздадоха млади азбукари във Варна

500 трибагреника раздадоха млади азбукари във Варна

Варна /КРОСС/ 500 национални трибагреника раздадоха днес по повод националния празник - 3 март младежи от градската организация на ПП АБВ във Варна. В кварталите "Виница", "Младост" и "Левски", млади азбукари напомниха на съгражданите си, че без национално самосъзнание и самочувствие сме обречени като нация. Инициативата е опит да се постави акцент върху националните ценности и традиции, да се възроди любовта на младите хора към отечеството и да се провокира интереса им към българската история.
По време на днешната си акция, младежите от ПП АБВ с изненада установяват, че над 30% от варненските млади хора, на които са подарили флаг, не знаят че мирният договор, с който България получава своята свобода и независимост, е подписан в града Сан Стефано.
Паралелно с акцията на младите азбукари, Градският съвет на ПП АБВ във Варна се включи в общоградското честване на националния празник. „Ние сме българи и не сме безразлични към факта, че преди 137 години от пепелищата на Априлското въстание, от героизма на българското опълчение, от саможертвата на братята - руси, украинци, румънци, финландци, след 520 годишно иго, възкръсва Българската държава! На картата на Европа, напук на Великите сили, се появява Българското княжество! Ние - от партия АБВ не се срамим да се зовем българи, затова и бяхме там - на площада, когато под звуците на химна се издигна българският трибагреник, на паметника на граф Игнатиев, на Мемориалния паметник на украинските войни, на паметника на загиналите руски войни в Морската градина", коментира градският лидер на партията доц. д-р Миглена Темелкова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.