• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Изпращат Величко Чолаков в спортната зала на Смолян

Изпращат Величко Чолаков в спортната зала на Смолян

/КРОСС/ Спортната зала в Смолян - мястото от където тръгна за големия спорт Величко Чолаков, ще събере всички желаещи да си вземат последно сбогом с големия шампион. Бронзовият олимпийски медалист във вдигането на тежести от Атина 2004 г. почина внезапно днес (20 август) едва на 35 години. Той остава последният българин, печелил олимпийско отличие в щангите и единственият, донесъл медал в най-тежката категория.

"Най-вероятно поклонението ще е утре, но все още не сме уточнили часа с близките, които в момента са все още в шок. С голяма болка посрещнахме вестта за внезапната кончина на един от най-изтъкнатите ни спортисти -тежкоатлети, почетният гражданин на Смолян - Величко Чолаков. Десетки пъти той ни изправяше горди от огромната сила, мощ и упоритост, с които постигаше успехи в спорта и живота. Сега ще постоим отново прави, за да го изпратим в последния му път. Величко ще остане пример за всички, които ще се посветят на този най-български спорт - вдигането на тежести, пример за всички, които ще поемат по неговия път на състезател и треньор.

Пример за всички, които ще бъдат отдадени на обществото и гражданите на Смолян. Той няма да отнеме нищо от себе си. Той ще остане при нас с успехите си, със силата си, с младостта си, любовта си към семейството и наследниците си. Величко ще остане завинаги в сърцето на хората от Родопите. Изказвам най-искрени съболезнования и изразявам дълбоката си съпричастност към семейството, близките и родствениците на Величко Чолаков", заяви кметът на Смолян Николай Мелемовq цитиран от БТВ.

Близките на Чолаков получиха съболезнователен адрес и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. "Ще запазя в спомените си Величко Чолаков с голямото му и добро сърце, отдадено на спорта, семейството и България", се казва в него.

Депутатът от БСП и бивш кмет на Смолян Дора Янкова също изрази съболезнованията си:

„Отива си една усмивка на широкоскроен човек и баща на две деца. Когато бях кмет на областния град, за мен беше чест да връча огърлицата на Смолян на най-големия родопски богатир, за да стане почетен гражданин. Посрещали сме го с духовия оркестър и родопски гайди на летището в София, за да му покажем нашата гордост от усилията, които влага и медалите, които носи за България. В Родопите са раждат юнаци, ражда се и се култивира духът на спорта! Величко показа, че е Железен. И записа името си в историята не само на нашия край, но и на света. Сбогом на единствения български щангист с медал от най-тежката категория! Сбогом, Величко!", гласеше част от написаното от бившата кметица.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.