• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Китай настоя Великобритания да понесе отговорност за жертвите в камиона

Китай настоя Великобритания да понесе отговорност за жертвите в камиона

/КРОСС/ Китайските граждани изразиха шок, гняв и възмущение във връзка със смъртта на 39 души, открити в камион във Великобритания, за които се смята, че са китайски граждани, в случай, за който експерти подозират, че е свързан с трафик на хора.

Китайски официални лица заявиха днес, че все още работят за потвърждаване на самоличността на осем жени и 31 мъже, открити в задната част на хладилно ремарке в графство Есекс в сряда. Китайското посолство в Лондон уточни, че е в близък контакт с британската полиция.

"Това е шокираща трагедия. Изразяваме дълбоките си съболезнования на семействата и приятелите на жертвите", посочиха от посолството пред китайските медии, като добавиха, че очакват британската страна да уважава жертвите и "да проведе цялостно и задълбочено разследване".

Днес китайските държавни медии разкритикуваха британските власти, че не са успели да предотвратят повторение на подобен зловещ сценарий, когато през 2000 г. 58 китайци бяха намерени мъртви в контейнер в Дувър, задушени до смърт.

В редакционно заглавие "Обединеното кралство трябва да понесе отговорност" англоезичният китайски печатен официоз "Глобал таймс" пише: "Представете си какви щателни мерки биха предприели, ако десетки европейци загинат по същия начин? Нека попитам Великобритания и европейското правителство защо не успяха да избегнат подобна трагедия след трагедията в Дувър? Предприеха ли всички мерки за поправяне, които биха могли да предприемат?"

Прямият коментатор и редактор на "Глобал таймс" Ху Ксин написа в микроблога Weibo снощи: "Това не е първият път, в който това се случва", препращайки към жертвите от Дувър, както и когато най-малко 21 китайски мигранти се удавиха край бреговете на Великобритания през 2004 г.

Той пише: "Не знам дали тези инциденти са свързани със социалното управление на Обединеното кралство, но тези хуманитарни бедствия продължават да се случват във Великобритания... прост въпрос: защо тези бедствия винаги се случват във Великобритания, а не в Европа или Америка?"

Новината за жертвите от камиона доминираше дебата в китайските социални медии, с повече от 800 милиона гледания и 40 000 коментара. Новината окупира три от първите 10 най-обсъждани теми в Weibo, като интернет потребителите изразиха объркване и неверие.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нормален човек не влиза доброволно в хладилник.

25.10.2019 23:58:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.