• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

“Велоносен поход 3” - 440 км на колело от “Боровец” до крепостта “Мезек”, приключи с рекорд

“Велоносен поход 3” - 440 км на колело от “Боровец” до крепостта “Мезек”, приключи с рекорд

/КРОСС/ Постави го планинският колоездач Борислав Йорданов, преминавайки трасето "РИЛА - РОДОПИ" за рекордните 2 ДНИ, 4 ЧАСА и 39 минути!

Планинският колоездач Борислав Йорданов, който преди по-малко от две години постави не един, а два лични рекорда със скоростно преминаване на маршрута "Ком - Емине" от петък е с НОВ РЕКОРД! Този път трасето е "РИЛА - РОДОПИ" - 440 км с 12 000 м положителна денивелация, което той преодоля успешно за рекордните 2 ДНИ, 4 ЧАСА и 39 минути, и само с общо 2 ЧАСА и 45 МИНУТИ СЪН!

"ВЕЛОНОСЕН ПОХОД РИЛА - РОДОПИ" стартира на 17 юли (сряда), сутринта, от "Боровец", и приключи на 19 юли (петък), по обяд, на крепостта "Мезек" - с РЕКОРД! В тези два дни рекордьорът - велоносец бе с поддържащ екип на колоездачен клуб "Велораптор", чийто член е и самият той. Екип от общо 10 човека се грижиха за него през цялото време, а част от тях (пейсърите) изминаха трасето заедно с него, но на смени. През всичките километри и препятствия по пътя - Борислав нямаше нито едно падане и определи маршрута "РИЛА - РОДОПИ", като едновременно тежък, но и забавен за преодоляване! На финала - крепостта "Мезек", Борислав сподели: "РИЛА - РОДОПИ" по нищо не отстъпва на "Ком - Емине" - една идея е по-кратък, но е също толкова труден. Имахме близки срещи с глигани, влакове и мнооого храсти - направо храсталясахме. Но през цялото време се чувствах добре подготвен и в кондиция, и мисля че се получи страхотно приключение и забавление - и за мен и за целия екип!"- добавя с усмивка той.

Така се получи и за всички последвали го в страницата на "ВЕЛОНОСЕН ПОХОД" във фейсбук, където през последните дни стотици фенове не спираха да следят, да се вълнуват, и да подкрепят Боби от разстояние! С поредния си рекорд Борислав Йорданов отново показа силна воля, здрава психика, дициплина и постоянство - все качества, които будят и напълно заслужават възхищение!
"ВЕЛОНОСЕН ПОХОД 3" е част от поредицата "ВЕЛОНОСЕН ПОХОД 1 и 2", също с рекорди, но по трасето "Ком - Емине" от 2017 г. Озаглавен е ВЕЛОНОСЕН, защото в определени участъци колелото буквално се носи от колоездача (напр. към връх Мусала и на други места в Рила и Родопите).

Третият "ВЕЛОНОСЕН ПОХОД" има за цел да полуляризира маршрута "РИЛА - РОДОПИ", който представлява българската част от международния туристически маршрут Е8. Има за цел и постави скоростен рекорд, и най-вече постави времеви стадарт за преминаването му, защото до сега липсваше такъв. Трасето не е толкова популярно сред колоездачи и туристи, и на места се оказа силно неподдържано - с много срутвания, паднали дървета, храсти и участъци, в които липсва, каквато и да е маркровка. "ВЕЛОНОСЕН ПОХОД 3" цели също да обърне внимание на общините през, които трасето преминава, за по-голяма грижа в поддръжката му. Да привлече и други колоездачи да го преодолеят, а защо не и да подобрят рекорда, който Боби в петък постави - 2 ДНИ, 4 ЧАСА и 39 минути и само 2 часа и 45 минути сън!

"ВЕЛОНОСЕН ПОХОД РИЛА - РОДОПИ" стартира от "Боровец" на 17 юли 2019 и премина през: връх "Мусала", "Белмекен", "Юндола", "Каратепе", язовир "Беглик", Ягодина, "Триград", "Пампорово", "Рожен", хижа "Свобода", хижа "Сини Връх" и приключи на крепостта "Мезек" близо до границата с Гърция на 19 юли 2019 в 13.39 ч.

Вижте снимки, видеа и други подробности във facebook - ТУК.

Колоездачният клуб "Велораптор" е организатор, и е сред водещите клубове у нас. Членовете му традиционно заемат първите места в ХСО състезанията. Тази година на "Витоша 100" (обиколка на Витоша 100 км) членовете му заеха от 1-во до 5-то място за колоездачи, а на 1-во място за трета поредна година бе Александър Алексиев. В момента колоездачите се готвят за участие на Европейското състезание по планинско колоездене в Чехия и престижното "Карпатиан епик" в Румъния, през август.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.