• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/"Парламентът забрани анонимните акционери, съобщава в заглавие на първата си страница вестник 24 часа. Всекидневникът обяснява, че с приетите промени в Търговския закон, се отменят акциите на приносител, които трябва да се заменят с поименни. След влизането в сила на закона дружествата ще имат 9 месеца, за да изменят уставите си и да заменят акциите само с поименни. Промяната се прави, за да се идентифицира собственикът, защото с тези на приносител смяната на собственик била много лесна, а в Търговския регистър липсва информация за това кой упражнява властта с тях, допълва 24 часа.

"Все повече престъпления, все по-ниска разкриваемост", пише вестник Дума и коментира:"Прокуратурата опроверга твърденията на правителството, че престъпността намалява, а разкриваемостта се увеличава.

"Нов гаф на летище София - 40 пътници от Бейрут са влезли без проверка", съобщава вестник Сега. Изданието коментира, че новият пробив в сигурността се случва по-малко от половин година след гафа с влезлите, без проверка пътници с полет от Париж.

"Жилища без ДДС за млади семейства" - това предлагат от Националната асоциация на строителните предприемачи. Според тях, ако държавата се откаже от данъка върху покупката на първи имот от младоженци, ще се подобри достъпността на жилищата, което ще помогне за справяне с демографската криза. Такъв пример има в Сърбия, където покупката на първи имот от млади семейства излиза с 18 % по-евтино, уточнява Труд.

"Заради Сорос, Европарламентът наказва премиера Виктор Орбан", гласи водещото заглавие на вестник Стандарт. Изданието обяснява, че това се случва, заради политиката му и отказа на Унгария да приема мигранти. Брюксел стартира най-тежката наказателна процедура срещу държава - членка на съюза - отнемане правото на глас. Това решиха 448 евродепутати, 197 бяха против, 48 се въздържаха.

"Свидетели сме на недопустима външна намеса във вътрешните работи на пълноправен член на ЕС", заявява в позиция българският евродепутат Ангел Джамбазки, цитирана на страниците на вестник Стандарт.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.