• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/Нинова кани Станишев в 12 без 5 преди пленума, гласи заглавие на "24 часа" по повод предстоящия национален съвет на БСП, на който трябва да бъде определена евролистата на партията. "Засега президентът на ПЕС не е в листата на лидерката. Ако не се споразумеят, пленумът може да я бламира", пише изданието. Според "24 часа" фаворити на Нинова са лидерът на "лявото крило в партията Янаки Стоилов, зам.-шефката Деница Златева и депутатът Петър Витанов", а петото място в листата се пази за проф. Иво Христов. От вестника изтъкват, че Стоилов и Христов "са известни с антиевропейските си изказвания".

Искам подкрепа - не етническо напрежение, цитира същият ежедневник думите на служителя в супермаркет Венцислав Иванов. Побоят над него предизвика протестите в Габрово. В своя репортаж от вестникът изтъкват, че вчера "за първи път в протеста се включи" и самият Иванов. Цигани пращат децата си при българи - страх ги е от нощни погроми, допълва "24 часа" за ситуацията в Габрово. Пред вестника жителят на града Иван Димитров обяснява как децата ще останат при шефката му. "Хората имат право да протестират, обаче заради едни роми защо трябва да страдат и други", пита Димитров. "Подавам оставка, ако това реши ромския проблем", цитира изданието кметът на града Таня Христова.

"Катерим Еверест за 40 000 долара", е челното заглавие на неделния "Телеграф", обобщаващо проверка на вестника за предстоящите български експедиции в Хималаите. Изданието изтъква, че най-скъпите солови изкачвания на Еврест могат да достигнат и цената от 130 000 долара. Четирима българи ще щурмуват три осемхилядника. Вестникът акцентира върху целта на д-р Атанас Скатов да стане първия веган в света, стъпил на всички 14 осемхилядника.

Сбогуваме се с "Лада", гласи друг от неделните материали на "Телеграф". Руският автомобилен производител Авто-ВАЗ ще прекрати продажбите в Европейския съюз, като в момента моделите им се предлагат в България, Германия, Австрия, Литва и Унгария. Причините за изтеглянето от европейския пазар са по-строгите екологични изисквания, които ще влязат в сила догодина, допълва изданието.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.