• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Разследват кмета на Видин за престъпления по служба

Разследват кмета на Видин за престъпления по служба

/КРОСС/Прокуратурата разследва кмета на Видин за престъпление по служба, съобщиха от прокуратурата.

Герго Гергов беше задържан вчера от служители на ДАНС. Наложена му е 24-часова мярка за задържане.

Миналия месец видинчани изразиха възмущение от някои обществени поръчки за доставка на храни в детските градини и обвиниха кмета в непрозрачно управление.

„Разследването е свързано с действията на длъжностни лица от Община Видин във връзка с обществена поръчка и сключен договор след проведена такава за доставка на храни за общинските учреждения на държавна издръжка", заяви Румяна Арнаудова пред Нова. 

От прокуратурата заявяват, че са събрали още повече доказателства след разследването на журналиста Васил Иванов.

Доказателствата категорично сочели за нанесени сериозни щети за Община Видин.

Афери на кмета, завишени цени на храните за детските градини, общината купува на едро два пъти по-скъпо, отколкото струват продуктите на дребно или иначе казано - обратна пазарна икономика във Видин, но само когато купувач е общината - установи разследване на Нова.

„Оказа се, че е имало доста преписки в местната прокуратура, сигнали от граждани и компетентни лица за действията на кмета и тези цени. Доколкото знам, от ДАНС работят сериозно по случая, но след като прокуратурата в София разпореди да се задвижат нещата. Защо толкова време са се мотали там - това е въпрос на проверка на главния прокурор", обясни още преди седмица журналистът Васил Иванов.

По негови думи след показването на разкритията в предаването „Разследване", кметът на Видин дал пресконференция за местни журналисти.

„Той съобщи, че тези цени, които ние показваме, не са верни и че те работят по нормални. Но тези „нормални" цени са от няколко месеца, когато общински съветници и ние започнахме да се ровим в цените на продуктите", обясни Васил Иванов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.