• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Кристиан Вигенин: На Конгреса показахме нашето виждане за развитие на България

Кристиан Вигенин: На Конгреса показахме нашето виждане за развитие на България

/КРОСС/ „Основата на това, което правихме вчера, беше да покажем нашето виждане за развитие на България” това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ Кристиан Вигенин от БСП.

„И, съответно, чрез приемането на предизборната платформа, нашата визия за развитието  на Европейския съюз”, допълни той.

В отговор на въпроса, защо ГЕРБ е споменавана толкова често на конгреса, Вигенин отговори: „Няма как да не споменеш ГЕРБ, когато искаш да кажеш, сега е така, но ще бъде по-добре, по-различно, и това във всяка една сфера на обществения живот”.

Вигенин посочи, че уникалното на вчерашния конгрес е, че „Визия за България”, документът, който беше приет, е с много широка подкрепа и в него са участвали много хора. „Аз вярвам, че той отразява, в огромната степен, обществените очаквания. Вярвам, че тя дава надежда на българските граждани, че една различна България е възможна, че има партия, има хора, които са готови да се нагърбят с тази нелека задача, да променят не просто управлението, а системата”, заяви социалистът.

„Основният проблем на българското общество е тежкото социално разделение. Ние сме страната с най-дълбоко социално разделение между най-богати и най-бедни.”, посочи той. „Едно усещане има, в което сякаш ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ разбират, че си отиват. Ще има един много тежък период, докато ясно се очертае в съзнанието на хората истинската промяна, която идва с нас”, каза още Кристиан Вигенин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.