• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Инвестбанк и Лев Инс – с интерес към ТБ „Виктория”

Инвестбанк и Лев Инс – с интерес към ТБ „Виктория”

/КРОСС/ „Лев Инс" и Инвестбанк са заявили интерес към ТБ „Виктория", твърди „24 часа". Писмата за намерения са били подадени в централната банка дни преди да изтече срокът за това. Двете компании искат извършването на независима оценка на банката. Запознати прогнозираха, че срокът за приемане на оферти най-вероятно ще бъде удължен до появата на подходящи кандидати.

От Инвестбанк неофициално коментираха, че все още става дума за проявен интерес за евентуално банково консолидиране. Ако показателите на обявения за продажба трезор са добри, едва тогава може да се прояви сериозен интерес за сливане на Инвестбанк с ТБ „Виктория". На този етап обаче, все още няма информация и УС дори не е обсъждал подобен ход.

Синдиците на КТБ започнаха процедура по продажбата на 100% от капитала на ТБ "Виктория" на 7 декември 2015 г., след като получиха съгласие на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. В офертата за продажба, освен активите на банката, са включени и всички вземания на КТБ към бившата и дъщерна банка.

Последните данни на БНБ показват, че ТБ „Виктория" е една от малките банки с активи към септември 2015 г. - 171,22 млн. лева. Собственият капитал на банката е 12,7 млн. лева. Особеното при нея е, че тя се води собственост на обявената в несъстоятелност КТБ. Тя дължи над 150 млн. лв. на затворената КТБ. Банкови експерти смятат, че целта на продажбата най-вероятно е по- бързо да се върне рефинансирането, което ТБ „Виктория" е получила от КТБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.