• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Следващите 10 години ще са все по-студени и дъждовни

Следващите 10 години ще са все по-студени и дъждовни

/КРОСС/ През близките 10 години климатът най-вероятно ще бъде вълнообразен, с чести смени на по-високи и по-ниски температури. Това пише "Российская газета", като цитира директорът на Хидрометеоцентъра на Русия Роман Вилфанд, който отговаря на въпрос за аномалиите в Централна Русия и дали изобщо ще има лято тази година.

"В климатичните характеристики сега преобладава променливостта. Климатолозите обясняват това с глобалното затопляне. На първо място се затоплят високите ширини и се смалява разликата между температурите на екватора и на полюсите. Обикновено ни се струва, че ако има глобално затопляне, то температурата на въздуха навсякъде се повишава.

Но това изобщо не е така, а възникват други процеси - именно тези вълнообразни промени", обяснява Роман Вилфанд. Според главния синоптик на Русия, ако досега е преобладавал западно-източният пренос на въздушни маси, то сега е настъпила такава циркулация на въздуха, че много често започват да духат студени арктически ветрове. И тази ситуация за съжаление ще се повтаря през следващите 10 години.

"Нормалните средни температури ще стават все по-малко, а редуване на дъждовни и сухи периоди - все по-често. Възможни са също така аномално топли зими, както и сняг през лятото", допълва Вилфанд.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Абе пичоолар ! Нали щяхме глобално да се затопляме?! Какви са тези прогнози? Май чичко Доналд е прав,когато казва,че цялата донанма за 'глобалното затопляне" е една голяма мистификация.

21.06.2017 07:22:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.