• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Ето защо шоколадът и виното могат да причинят мигрена при някои хора

Ето защо шоколадът и виното могат да причинят мигрена при някои хора

/КРОСС/ Учени откриха вероятната причина защо шоколадът и виното отключват мигрена при някои хора: всичко опира до микроби, които живеят във вътрешните органи и до начина, по който те взаимодействат с химикалите в храната.

При тази злощастна химическа реакция, която се причинява от бактерии, химическите вещества, познати като нитрати и които се намират в шоколада, виното, обработеното месо и други храни, се превръщат в азотни оксиди като странични продукти. Те именно, както са показвали предишни изследвания, могат да причинят изключително силни мигренозни главоболия.

Учените от Калифорнийския универсиет в Сан Диего са анализирали 172 орални проби и 1996 не-орални проби. Резултатите са показали, че хората, които са получаали мигрени, са имали по-високи нива на вътрешни микроби, които могат да превръщат нитратите в споменатите азотни оксиди.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.