• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса:


в. "Труд"
Два часа депутати от 8-те формации, които в понеделник влизат в Народното събрание, се караха кой къде да седне в пленарната зала и коя парламентарна група коя стая да обитава.
ГЕРБ отстъпват няколко стола в посока центъра на залата, за да освободят най-„десните" места за Реформаторския блок. От другата страна на хората на Бойко Борисов ще са ДПС, а най-вляво по традиция - БСП.
С това разпределение нямало проблем, но „Атака", „България без цензура", АБВ и Патриотичният фронт имали претенции кой да им е „съсед".


в. "Дума"
Над 15 000 чужденци спрени да влязат в България
15 126 бежанци, напиращи да влязат в България, са били спрени на южната граница от началото на годината, съобщи МВР. Главният секретар Светлозар Лазаров уточни, че до 30 септември в страната са задържани 3855 лица, а 4431 души са задържани от турските власти по сигнал от България.
Ръководството на МВР призна вчера, че в последните месеци освен на южната, засилен миграционен натиск има и на северната, и на западната граница. Той е свързан с бежанци, които опитват нелегално да минат границата и да продължат към Западна Европа.


в. "Стандарт"
Три дни мъгла убиец
Мъгла убиец ще покрие страната ни утре ве чер. Очаква се в нощта срещу неделя у нас да влезе леденият циклон от
Сърбия. Той ще се задържи поне до сряда. Непрогледната пелена ще пада сутрин и вечер, твърдят синоптиците. Тя ще принуждава шофьорите да отбиват от пътя, тъй като видимостта ще става под половин метър. "Наричаме я убиец, защото се спуска непредвидено и не само в низините", обясниха още метеоролози. Те предупреждават шофьорите да са изключително внимателни, защото в комбинация с гъстата мъгла се очакват и заледявания по шосетата. Още днес живакът в термометрите ще падне до минус 5 градуса в отделни района на страната. А сняг ще вали не само в планините. Западната ни съседка вече е в плен на зимата.


в. "24 часа"
От умрял сърце тръгна
Революционна трансплантация на сърце от труп дава надежда на смъртно болни и чакащи органа пациенти.
В Австралия 3-ма души се възстановяват след присаждане на сърдечен мускул, който преди това е спрял да бие. Досега се трансплантираше само тупкащо сърце от донор в мозъчна смърт.
По новия метод сърце, спряло да бие от 20 минути, се съживява в апарат. Там то престоява 4 часа, преди пациентът да го получи.
Лекарите го наблюдават и могат точно да предскажат как ще се държи сърцето след присаждането.


в. "Сега"
Над 15 хиляди нелегални имигранти са спрени на границата за 9 месеца
15 126 нелегални имигранти са били спрени на границата и не им е било позволено да влязат в България за първите 9 месеца на годината. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров вчера. Над 3800 души са успели да влязат и да кандидатстват за бежански статут. Тази година са били задържани и над 400 души, които се занимават с каналджийство и незаконен трафик на имигранти. Преди два дни правителството даде знак, че очаква още по-голям наплив заради разрастването на кризата в Близкия изток и в Африка.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.