• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

В. Енчев: Нито Симеонов е патриот, нито Каракачанов е революционер

В. Енчев: Нито Симеонов е патриот, нито Каракачанов е революционер

/КРОСС/ „Водени от пещерния си антикомунизъм и русофобия, лидерите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов се оказаха в един коалиционен блок с ДПС и заедно с Лютви Местан одобриха сделка, която е тежък удар по българските Военновъздушни сили", казва председател на „Движение за радикална промяна „Българската пролет" Велизар Енчев в обръщение към членовете и симпатизантите на НФСБ и ВМРО във връзка с гласуваната днес ратификация на договора с частен полски завод за ремонт на български изтребители МИГ-29.

„С това срамно гласуване „Патриотичен фронт" отново показа, че враждата му с ДПС е театър, целящ да заблуди хилядите честни хора, повярвали на НФСБ и ВМРО и дали гласа си за тях на последните избори. Доказателство за лицемерието на тази псевдопатриотична формация е фактът, че въпреки ултиматумите й към ГЕРБ, до този момент не са свалени новините на турски по БНТ, не е отстранен протурският зам.-военен министър, не са прекратени неизгодните за България енергийни договори с американските собственици на ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3, нито е премахнат плоският данък. Нещо повече - по време на вчерашните дебати за антисоциалния Бюджет 2016 Валери Симеонов не само го подкрепи, но го обяви за възможно най-добрият. Така говорят не патриоти, а неолиберали и поклонници на дивашкия капитализъм, каквито всъщност са Симеонов и Каракачанов. Нито първият е патриот, нито вторият е революционер. С действията си в Народното събрание ПФ обслужва антинародните действия на управляващите в икономиката, енергетиката, отбраната и социалната сфера. Симеонов и Каракачанов не за първи път гласуват с ДПС по фундаментално важни закони и договори. През май т.г. те подкрепиха и новият десетгодишен договор, който продължи сключеното през 2005 г. споразумение със САЩ за разполагане на четири американски бази на българска територия. Една година след влизането им в парламента, погазвайки всички обещания пред избирателите си, НФСБ и ВМРО се изродиха в проатлантически и русофобски партии, изцяло подкрепяйки действията на ГЕРБ във вътрешната и външната политика", посочва В. Енчев.

„Отворете очите си и вижте грозната истина за тези лъжепатриоти, които са кресливи противници на ДПС, но при важни гласувания в парламента са в един отбор с партията на Лютви Местан и Реджеп Ердоган. Днес те извършиха още едно грозно деяние - след като Радан Кънев обяви за „руски мекерета" противниците на договора с полския завод, те ръкопляскаха на това примитивно изявление, вместо да го осъдят. На практика „Патриотичен фронт" е на крачка от вливането си в Реформаторския блок, с когото се съгласуват всички действия на НФСБ и ВМРО", отбелязва В. Енчев и .призовава членовете и симпатизантите на НФСБ и ВМРО да оттеглят подкрепата си от „патериците на ГЕРБ и Реформаторския блок", да напуснат двете партии и да се присъединят към „Българската пролет".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Фучеджиева

Каракачанов не е никакъв. Няма партия която не е обиколил и се предлага, за да влезе в парламента. Дори си спомням и при Волен ходи но той го отби - не ми е нужна тази пощенска кутия, беше казал. Аз лично пък съм го чула в един столичен ресторант преди години да се договаря с Мозер. Той е жаден за власт. А пък този В. Симеонов - ужасно агресивен човек е,. хич не го харесвам. И двамата не са чисти хора, показаха си и сега същината.

28.11.2015 02:20:30

Анонимен

Срам ме е че съм гласувал за ВМРО ,сега се уверих ,че са Американски мекетета никога повече не бих си дал гласа за тях.

27.11.2015 22:18:39

Анонимен

И аз никога по вече за НФСБ.

27.11.2015 22:15:50

Анонимен

интереса клати феса, Енчев......тези патриотари са отишли пари да правят, не интереси на народа да защитават

27.11.2015 19:52:38

Анонимен

Браво! Самата истина. Обаче и аз се минах и гласувах за тях. НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

27.11.2015 19:30:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.