• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Парламентарната комисия по отбрана се запозна с работата на 61-ва механизирана бригада

Парламентарната комисия по отбрана се запозна с работата на 61-ва механизирана бригада

/КРОСС/ Комисията по отбрана в Народното събрание посетиха община Карлово и се срещнаха с кмета на града д-р Емил Кабаиванов и представители на Общината, съобщават от пресцентъра на парламента. Заседанието ѝ бе изнесено по повод скорошния празник на Сухопътни войски, като членовете на комисията се запознаха с обстановката в 61-ва механизирана бригада в Карлово.

Подчертана беше от страна на общината изключително доброто взаимодействие с командването на намиращото се в града формирование на Сухопътните войски. Обсъдени бяха възможности за оптимизиране и за по-голяма оперативност при вземането на решение при оказване помощ на населението при извънредни ситуации. От състава на 61-ва механизирана бригада се поддържат в готовност и почти ежедневно изпълняват неотложни задачи пет формирования за овладяване и /или/ преодоляване на последиците от бедствия (за действие при промишлени аварии; гасене на пожари; при наводнения; при зимни условия; за разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси).

Народните представители получиха преки впечатления как бригадата се вписва в живота за решаване на неотложните проблеми с некомплекта от личен състав във Въоръжените сили.

Председателят на комисията генерал Константин Попов отбеляза специално и поздрави кмета д-р Емил Кабаиванов за отбелязването на 180-годишнината на Васил Левски и уроците по патриотизъм, които за жизнено необходими за да се мотивират и в днешно време хората в униформа. Народните представители положиха цветя пред паметника на Апостола.

В 61-ва механизирана бригада народните представители се срещнаха с личен състав от това водещо формирование от състава на сухопътните войски. И в момента бригадата изпълнява задачи по оказване на съдействие на Главна дирекция "Гранична полиция " на МВР по охрана на държавната граница. Българският контингент в мисията "Решителна подкрепа" на НАТО в Афганистан също е от състава на 61-ва механизирана бригада. Комисията разгледа и доби най-преки впечатления за въоръжението и бойната техника на бригадата в контекста на работата по проекта за модернизация на СВ. в Карлово. Генерал Попов поздрави личния състав с бойния празник на Сухопътни войски - 19 ноември, и връчи на командира на Сухопътни войски знак от Народното събрание по случай празника.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.