• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Продължават мероприятията по повод празника на Сухопътни войски

Продължават мероприятията по повод празника на Сухопътни войски

/КРОСС/ „Като цяло годината е добра за нас. Успешно продължаваме да изпълняваме задачите по трите мисии на Българската армия. Бяхме там, където и когато имаше нужда от нас.....", каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов по време на стрелбите, които се състояха днес, 06.11.2019 г., на учебен център „Сливница" и отговори на всички поставени журналистически въпроси.

Той коментира още, че броят на постъпилите войницив Сухопътните войски е по-голям от броя на напусналите, както и това, че мерките, които се предприемат от министър Каракачанов и информационната кампания на министерството на отбраната „Бъди войник" дават своите резултати.
С военно-приложен многобой в продължение на два дни и турнир по стрелба със стрелково оръжие продължиха мероприятията по повод празника на най-големия вид Въоръжени сили - Сухопътните войски - 19 ноември. През тази година той съвпада с отбелязването на 134-ата годишнина от Сръбско-българската война.
В спортната надпревара участваха 12 отбора от формированията на войските, журналисти от национални и регионални медии и представители на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България.
В отборното класиране по военно-приложенмногобой между формированията от Сухопътните войски първото място зае Алпийският полк - Смолян, второто -55-ти инженерен полк - Белене, третото - Център за подготовка на специалисти - Сливен, а четвъртото и петото и си поделиха отборите на 78-ми батальон за осигуряване - Г.Баня и 110-ти логистичен полк- Пловдив.
В турнира по стрелба за представителите на средствата за масова информация, след оспорвана борба първото място зае Асен Бояджиев от Българската телеграфна агенция, второто - Димитър Илиев от в. „Българска армия", атретото - Димитър Ставрев от клуб „Оръжие".
От представителите на Асоциацията на военните аташета, акредитирани у нас първо място зае полковник ДмитруЛукашук-аташе по отбраната на Украйна,второто - подполковник ОлександърБаджук-военно и военноморско аташе на Украйна и третото място подполковник Алексей Бражник-помощник военен аташе на Руската федерация.
Генерал-майор Михаил Попов награди журналистите, отразявали най-активно дейността на Сухопътните войски през годината - Александър Марков - репортер в Българската национална телевизия, Добромир Видев - репортер в Българското национално радио, Венцислав Жеков - редактор във в."Българска армия" и Радослав Везирев - репортер във Военния телевизионен канал.
Г-н Николай Минков - репортер в Българската национална телевизия заслужено получи приза за цялостен принос в отразяване на събитията във войските.
"Вашето желание, хъс и екипна работа, които показахте днес в този турнир, за мен е най-важното. По- добрите резултати вече идват..." се обърна командирът на Сухопътните войски към отборите на военнослужещите.
Той благодари на представителите на Асоциацията на военните аташета за това, че уважиха поканата да участват в турнира и изрази увереността си, „че нашите градивни взаимоотношения ще продължават да се развиват и в бъдеще", а в приветствието си към журналистите изтъкна тяхната заслуга, че „благодарение на Вас българското общество е винаги навременно информирано за нашите успехи и проблеми, за динамиката на нашето ежедневие".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.